Gratis pc - nei takk!

STAVANGER (Dagbladet): Oljeselskapet Phillips Petroleum Company Norway ville gi bort datamaskiner til skolene. Men Stavanger kommune takket nei. Rektorene fortviler over avslaget fordi skolene har for få pc-er til elevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det amerikanske oljeselskapet skal bytte ut dataparken. Derfor ønsket de å gi 900 brukte pc-er til skoler som sliter med lave databudsjetter. Maskinene stammer fra hovedkontoret på Tananger i Rogaland og fra Ekofisk-feltet i Nordsjøen. Maskinene er to til tre år gamle, og er såkalte pentium-maskiner.

For dyrt

Stavanger kommune har takket nei til det gavmilde tilbudet. De dataansvarlige mener at det koster flesk å ta imot brukte maskiner. Hver pc vil koste 1000 kroner i klargjøring til bruk. Rektorene ved skolene er ikke like glade for kommunens avgjørelse.

- Jeg må si det virker dumt å si nei takk til en slik sjenerøs gave, sier rektor Hans Olaf Olsen ved St. Svithun skole i Stavanger. St. Svithun som har 300 elever har mottatt datagaver før.

- Vi fikk brukte pc-er fra et annet oljeselskap i fjor. Det har hjulpet oss godt, men fortsatt har vi bare en pc for hver tiende elev, sier rektoren.

Olsen forteller at kostnadene med å ta imot pc-er er noen hundrelapper for hver maskin. Det blir likevel bare småpenger i forhold til å kjøpe nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer