Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gratis pc mot reklame

Et nystartet selskap i California vil gi bort datamaskin og internettforbindelse til folk som sier seg villig til å motta reklame til gjengjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Free-PC.com stiller en billig-pc til under 1.000 dollar (ca. 7.600 kroner) og internettkonto til rådighet for personer som gir fra seg personlige opplysninger og lover å bruke datamaskinen minst ti timer på nettet ukentlig, med en strøm av reklame i høyre marg av skjermen, melder Wall Street Journal.

Gründerne bak Free-PC hevder at datamaskinene faller så kraftig i pris at man snart kan gi dem bort mot gjenytelser i form av bruk. Over et par år regner selskapet med at en gjennomsnittlig pc-bruker vil eksponere seg for reklame og utføre forskjellige transaksjoner som til sammen kommer opp i en verdi av minst 1.000 dollar.

Men en av forutsetningene er at brukerne gir fra seg personlige opplysninger som gjør det mulig å skreddersy reklamebudskap akkurat for brukeren.

Gratis-pc-ene skal selskapet få levert fra Compaq, en av USAs største pc-produsenter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media