Gratis skolemat ble dyrere skolemelk

Finansminister Kristin Halvorsen gjør stikk motsatt av hva hun lovet i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sosialistisk Venstreparti kjørte løftet om gratis skolemat knallhardt i valgkampen.

Nå er SV-lederen er blitt finansminister. Noe av det første hun gjør er å innføre en avgift på melkekartonger som slår hardt ut for elever som kjøper melk på skolen.

Millioner til Kristin

Avgiften vil gi nærmere 25 millioner mer i finansministerens pengepung. For de vel 250 000 elevene i norsk skole som kjøper melk hver dag, blir merregningen rundt en 100-lapp i året. Denne avgiftsøkningen vil ramme alle likt, både de med høy og lav inntekt.

- En av SVs hovedbegrunnelser for å innføre gratis skolemat, som vi fortsatt ikke har sett noe til, var jo nettopp at dette var et positivt tiltak for de ressurssvake familiene som ikke sender mat med barna sine på skolen. Nå ser vi at en skolemelkordning, som allerede finnes, blir dyrere, sier Jan Tore Sanner, parlamentarisk nestleder i Høyre.

Han mener Kristin Halvorsen ikke kan ha forstått rekkevidden av miljøavgiften de rød-grønne innførte i budsjettbehandlingen, og ber henne vurdere en fritaksordning for melkekartonger i skoler og barnehager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer