Gratistomt ble solgt for 5 mill.

Kristiansand kommune ga bort 230 meter strandlinje helt gratis. Ti år seinere har eiendomsutvikleren solgt eiendommen og båthus videre for nesten fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Familien bak selskapet har tatt ut ca. to millioner kroner som overskudd fra salget av de såkalte båtplasstomtene.

Nå blir det oppvask om saken når byutviklingsstyret i morgen skal på befaring. På toppen av det hele er det på eiendommen satt opp 23 sjøboder, mange av dem luksuriøst innredet.

Nylig ble en av sjøbodene solgt for nesten 1,2 millioner kroner!

Utbyggingen har skjedd til tross for at kommunen gjentatte ganger har presisert at det bare kunne bygges båthus på tomta - og at overnatting var strengt forbudt.

Dokumenter forsvant

Kommunens eiendomssjef Ole Dag Myhrstad signerte selv skjøtet i 1994, da kommunen ga bort strandtomta på idylliske Andøya utenfor Vågsbygd.

I ettertid har alle kommunens angivelige dokumenter omkring gaven forsvunnet på mystisk vis fra kommunens arkiv på loftet i rådhuset.

Klar avtale

Eiendomssjefen henviser til at kommunen bare videreformidlet eiendommen som mellommann, da utbyggeren av boligfeltene på Andøya fikk økonomiske problemer da boligmarkedet krakket på begynnelsen av 90-tallet.

Dagbladet kan imidlertid avsløre at det i 1986 ble avtalt at alle ubebygde arealer ville bli vederlagsfritt overskjøtet til kommunen.

Det var et slikt areal som eiendomssjefen seinere ga bort til Kristiansand-firmaet Hillside AS, tilhørende sønnene til den sentrale eiendomsutvikleren Harald R. Hille i Kristiansand.

Harald R. Hille har de siste åra hatt en ledende rolle i mange utbyggingsprosjekter i Kristiansand i nært samarbeid med kommunens eiendomssjef. Det har ikke lyktes Dagbladet å få hans kommentar.

Eiendomssjef Myhrstad avviser bestemt at han gjorde noe kritikkverdig da Hillside AS fikk strandeiendommen gratis.

-  Men jeg har ingen dokumenter. Det er best at du spør advokaten til utbyggingsselskapet om detaljene i det som skjedde. Det husker jeg ikke i detalj.