Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gråtkvalt av Birkedalforklaring

Siv Jensen åpnet landsmøtet med å snakke om Trond Birkedal.

Vanskelig: Siv Jensen ble blank i øynene etter at hun redegjorde for Birkedalsaken på Frps landsmøte på Gardermoen. Foto: Jacques Hvistendahl
Vanskelig: Siv Jensen ble blank i øynene etter at hun redegjorde for Birkedalsaken på Frps landsmøte på Gardermoen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Under åpningen av Frps landsmøte, snakket partileder Siv Jensen om den vanskelige tiden og de tøffe meningsmålingene. Her kom hun inn på Birkedalsaken:

- Trond Birkedal trådde ut av sentralstyret 21 mars. Hans uttreden var starten på nok en krevende periode for Fremskrittspartiet og for meg. Men la meg si det sånn. Både dere og jeg er klokere nå enn vi var for to måneder siden. Vi står samlet og nok en gang erfarer vi at motgang styrker Fremskritspartiet, sa partilederen til stor applaus.

Etter redegjørelsen om sentralstyrets årsberetning høstet hun stormende applaus. Hun måtte svelge et par ekstra ganger og ble blank i øynene.

- Du kan jo tenke deg hva som rørte meg. Vi har nettopp vært gjennom en veldig tøff sak, sier hun til Dagbladet.

Så bekrefter hun at det ikke alltid er lett å holde på den harde politikermaska.

- Jeg er nok mer lettrørt enn dere er klar over, sier hun.

Like etter redegjørelsen om sentralstyrets årsberetning gikk hun på nytt på talerstolen. Da var det duket for selve landsmøtetalen.

Sexlokking
Dagbladet skriver i dag at Trond Birkedal etterforskes for sexlokking av barn, noe som kan føre til at siktelsen mot ham blir utvidet. Den tidligere ordførerkandidaten er fra før siktet for overgrep mot en mindreårig grep og nakenfilming av menn.

Siv Jensen holder landsmøtetalen klokka 16. Følg talen direkte her på Db.no.

- Den kommer til å handle nesten utelukkende om lokalvalg, sier Siv Jensen til Dagbladet i forkant.

Landsmøtetalen er årets viktigste for partilederen. Hun har jobbet med talen i lengre tid, og tidligere denne uka fortalte hun i Dagbladet at de beste poengene gjerne kommer når hun vasker vinduer eller er ute og sykler.

Blant de viktigste politiske temaene som vil komme opp på landsmøtet er arbeidstid. Frp ønsker å endre arbeidsmiljøloven, slik at folk kan jobbe lengre dager og uker, mer overtid og såkalte nordsjøturnuser. Det er kommet forslag om å fjerne overtidsbetaling og bestemmelsene rundt pauser, men dette ligger an til å bli fjernet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media