Gråtkvalt Charter-Svein på corona-demonstrasjon

Den siste uka har det kokt rundt Charterfeber-profil Svein Østvik etter at han forrige lørdag brente et munnbind foran Stortinget. I dag var han tilbake - med megafon.

GRÅTKVALT: Svein «Charter-Svein» Østvik bryter sammen i tårer etter han deltok på lørdagens demonstrasjon i Oslo mot corona-tiltakene. Video: Brage Lie Jor / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 115 000 +469
innlagt109 -19
døde 757 +10
påvist smittet 155 000 000+428.7K
døde 3 240 000 +10.2K
Se mer

STORTINGET (Dagbladet): Bildene av reality-profil Svein Østvik som kastet et munnbind på bålet utenfor Stortinget forrige lørdag har fått mange til å reagere.

Blant annet har hans tidligere makker Hilde «Charter-Hilde» Skovdahl gått hardt ut og kritisert ham. Til Nettavisen sa hun at hun ble både lei seg og rasende da hun skjønte det var ham.

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Lørdag ettermiddag var Østvik tilbake på en ny demonstrasjon foran Stortinget. Han sier at langt fra alle meldingene han har fått, har vært negative.

- Jeg tror aldri jeg har fått så mye hjertevarme og så mange fine tilbakemeldinger, sier Østvik til Dagbladet etter demonstrasjonen.

- Jeg tror aldri jeg har kjent så mange fine, vakre, ærlige, åpne … Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier en tydelig rørt Østvik.

- Mange synes jeg er på bærtur

Østvik sier at han har forståelse for at folk reagerer på at han var til stede på demonstrasjonen mot coronatiltakene forrige uke.

- Jeg skjønner jo at det er ekstremt mange som synes jeg er helt på bærtur, men det vet man jo at skjer. Når man er imot veldig mange, er det sånt som skjer, sier Østvik.

- Jeg visste jo på en måte at «nå legger jeg hodet på en hoggestabbe», men når man virkelig mener at noe er utrolig nødvendig, så må man gjøre det. Jeg kan ikke ligge på dødsleiet og tenke på at jeg visste at noe skjedde, men jeg valgte jobben heller enn å si fra, sier Østvik.

Østvik trekker videre fram de store konsekvensene coronatiltakene har hatt.

- Dette har noe med å rett og slett ytre noe når man føler at noe er på spill, sier Østvik til Dagbladet.

Under hundre til stede

TILBAKE: Svein Østvik holdt appell på demonstrasjonen utenfor Stortinget. Foto: Brage Lie Jor / Dagbladet
TILBAKE: Svein Østvik holdt appell på demonstrasjonen utenfor Stortinget. Foto: Brage Lie Jor / Dagbladet Vis mer

Eidsvolls plass utenfor Stortinget er et vanlig sted å arrangere demonstrasjoner. Lørdag var det i underkant av hundre personer som hadde møtt opp.

Dermed var det altså rundt halvparten så mange som møtte opp denne lørdagen, som det var forrige uke. Da anslo Dagbladets reporter på stedet at det var mellom 150 og 200 personer på plass.

Både da og nå var det en rekke plakater på plassen, blant annet hvor det sto «Frihet» og «Stop lock-down». Det var også et skilt hvor det var skrevet «5G» med en rød strek over, med en referanse til en utbredt konspirasjonsteori som går på at det er en kobling mellom det nye 5G-mobilnettet og covid-19.

Hovedbudskapet som sto skrevet på et stort banner, var å knuse «coronatyranniet».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer