Du leser nå Dagbladet Pluss

Gråtkvalt erkjente han løgn. Så rettet han opp ryggen

For halvannet år siden ble de eksplosive anklagene mot Svein Ludvigsen kjent. Nå forteller han for aller første gang om sine løgner til politiet og seksuell omgang med en asylsøker i 20-åra.

DRAMATISK: Tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen (72) fortalte gråtkvalt i retten om seksuell omgang med en asylsøker, løgnene han serverte politiet og skammen han har følt på. Han nekter straffskyld etter tiltalen. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix
DRAMATISK: Tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen (72) fortalte gråtkvalt i retten om seksuell omgang med en asylsøker, løgnene han serverte politiet og skammen han har følt på. Han nekter straffskyld etter tiltalen. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): Svein Ludvigsen (72) har notert kontinuerlig og nærmest stirret intenst på de to unge mennene som har avgitt forklaring i saken mot ham.

I går var det den tidligere fylkesmannen og fiskeriministerens tur til å forklare seg for Nord-Troms tingrett i sexmisbruk-saken.

Der uttrykte han både skam, anger, sjokk og fortvilelse.

- Ærede rett. Jeg har sagt fra dag én at jeg ikke er skyldig i anklagene om misbruk av stilling, trusler, tvang eller vold. Men jeg skal redegjøre for noen konkrete seksuelle forhold som er viktig for meg å få sagt, sa Ludvigsen med klar og tydelig stemme da han innledet forklaringen sin.

Ludvigsen har vært i hele åtte avhør med politiet fra januar til september i fjor. Det var først i retten i går, halvannet år etter pågripelsen, at han for første gang innrømmet seksuell omgang. En forklaring ingen av aktørene har hørt før.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.