RØRT: USAs president Barack Obama tørket tårene under talen han holdt i forbindelse med skoleskytingen i Connecticut. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN
RØRT: USAs president Barack Obama tørket tårene under talen han holdt i forbindelse med skoleskytingen i Connecticut. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGANVis mer

Gråtkvalt Obama: - Når jeg hører nyheter som dette, reagerer jeg ikke først som president, men forelder

- Våre hjerter er knust i dag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en meget beveget president Barack Obama som talte til USA etter den grusomme massakeren på Sandy Hook barneskole i Newtown i Connecticut der 20 barn og tilsammen 26 personer ble drept.

Det amerikanske flagget på Det hvite hus ble senket til halv stang rett før presidententen holdt sin tale til nasjonen.

- Når jeg hører nyheter som dette, reagerer jeg ikke først som president, men forelder.

- Denne ettermiddagen ga jeg Guvernør Malloy mine kondolanser og forsikret at han vil ha alle ressurser tilgjengelig for for å undersøke den grusomme hendelsen, sa president Barack Obama.

- Jeg reagerer som alle andre som en foreldre, med sorg. Dette var vakre barn mellom 5 og 10 år, sa Obama, før han måtte ta en pause for å tørke tårene.

- De hadde hele livene foran seg fødselsdager, bursdager bryllup og egne barn. våre hjerter er knust i dag
våre hjerter er knust på vegne av de som overlevde. Det finnes ingen ord som vil lette deres sorg, sa Obama mens tårene rant.

- Som et land har vi vært gjennom dette for mange ganger, sa Obamas og ramset opp flere av de meget tragiske hendelsene som har preget USA.

- Vi må komme sammen og finne løsninger for å unngå lignende hendelser i framtiden, sa Obama mot slutten av talen.

- I kveld vil jeg og Michelle klemme barna våre litt hardere. I Connecticut er det foreldre som ikke vil kunne holde rundt barna sine i dag.
Ingenting kan fylle rommet etter barna, sier Barack Obama.

Programlederne på NBC News som sendte pressekonferanse direkte, kommenterte etter talen at de aldri før hadde sett presidenten så beveget før.

Også Connecticuts guvernør Dannel Malloy holdt pressekonferanse etter presidenten.

- Tidligere i dag ble vakre barn tatt fra oss. Man kan aldri være forbedert på slike hendelser. Dette kommer til å sette et merke på lokalsamfunnet, sa guvernør Malloy.

Dannel Malloy ba om at alle husket ofrene i sine bønner.