Gråtkvalt Søviknes takket kona

BERGEN (Dagbladet): - Jeg forsøkte å holde følelsene tilbake, men hadde ikke mulighet. Påkjenningene før nominasjonen har vært voldsomme, sier listetopp og Frp-kronprins Terje Søviknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men størst grunn til å gråte har opprørerne, som ble feid ut av stortingslista på nominasjonsmøtet i Hordaland Frp i går.

Søviknes klarte ikke å holde gråten tilbake da han nevnte kona Janniches støtte under rykteflommen i forkant av nominasjonen.

- Dette har vært de tøffeste dagene i min politiske karriere. Å drive politikk gjennom rykter og trusler er en fare for demokratiet. Jeg unner ikke mine verste fiender å oppleve det jeg har vært gjennom, sier Søviknes.

Også kona Janniche har hatt det hardt den siste tida.

- Det har vært en fryktelig påkjenning, og det var sterkt å se Terje slite med gråten på talerstolen. Men det er ikke bare jeg som har støttet. Telefonen har ringt i ett, og blomstene har strømmet på hjemme, sier hun.

Isfront

Men selv om den «hemmelige» utfordreren, Fredrik U. Litleskare, trakk seg før voteringen, hersker det fortsatt en isfront i partiet. Søviknes ble valgt med 106 mot 30 blanke stemmer. Litleskare sa at han trakk seg i respekt for Frp's regler.

- Akkurat nå er jeg i et følelsesmessig vakuum. Det er klart at det vil ta litt tid å komme over det jeg har opplevd den siste tida. Jeg kommer ikke til å kreve noen unnskyldning, men er det noen som føler at de har noe å unnskylde, er jeg åpen for det, understreker Søviknes.

Opprørerne tapte

Og Carl I. Hagens kronprins tror på ro i fylkespartiet, selv om opprørerne tapte alt i går. For de andre kandidatene som kan bli med Søviknes på Stortinget, Arne Sortevik, Gjermund Hagesæther og Karin Woldseth, er alle på Søviknes' side.

- Nå er det viktig at vi konsentrerer oss om «ytre» fiender, og samler oss om valgkampen, sier han. Og i kveld blir det rolig feiring.

- Vi skal spise middag sammen med gode venner og roe helt ned. I morgen skal jeg gå meg en lang tur, og forsøke å få alt på avstand. Det skal bli deilig å få ro til å drive politikk igjen, slår Søviknes fast.

STØTTE: - Jeg vil takke min kone Jannicke for støtten, sa Terje Søviknes.