Grått marked

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 2010 til 2030 vil antallet pensjonister øke med

65 prosent, og det «grå markedet» for finansinstitusjoner som vil tjene penger på gjeldfrie mennesker med penger på bok blir stort. Aftenpostens har vist hvordan deler av dette markedet fungerer i dag, og det er ikke munter lesning. Avisa har fått tilgang til et dokument som viser hvordan

Rådgivningsselskapet Acta overtalte en kunde til å låne-finansiere sine investeringer og plassere alt i ett eiendomsselskap. Gevinsten og regnestykket som kunden fikk seg forelagt er basert på at renten på hennes lånefinansiering ville være fire prosent i ti år. Dette er i beste fall grenseløst naivt og i verste fall bevisst lureri av kundene, ifølge økonomiprofessor Terje Hansen ved Norges Handelshøyskole.

Vi anbefaler alle som lar seg friste av finansbransjens tilbud til å lytte til finansminister Kristin Halvorsens nøkterne påminnelse i gårsdagens Dagens Næringsliv: Husk at banken eller finansselskapet verken er en rådgiver eller en nær venn av familien, men en selger. Det er ikke deg og din framtid de først og fremst tenker på.