Gratulasjonen til brannskadde Lasse Gustavson ble fjernet fra Facebook

Nå har 10 000 delt det. 

 Lasse Gustavson er tidligere brannmann, men ble hardt brannskadd i tjeneste som 24-åring.
Foto: Dan Hansson / SvD / NTB Scanpix
 Lasse Gustavson er tidligere brannmann, men ble hardt brannskadd i tjeneste som 24-åring. Foto: Dan Hansson / SvD / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Søndag feiret Lasse Gustavson 60-årsdagen sin. Kameraten Bjørn Natthiko Lindeblad skulle sende ham en gratulasjon via Facebook med tekst og bilde, men posten ble fjernet.

- En time seinere logger Facebook meg ut, og det var noe jævla mas å komme inn igjen, sier Lindeblad til Expressen, som først omtalte saken.

Når man blir kastet ut av Facebook, må man trykke seg gjennom flere spørsmål og blant annet svare at man ikke skal legge ut støtende bilder.

Da Lindeblad kom seg inn igjen, var statusoppdateringen borte. Han forsøkte å legge den ut igjen, men nok en gang ble den fjernet.

Da la han det ut en tredje gang, med en oppfordring til andre om å dele for å protestere på det han beskriver som forkastelige regler. Til nå har 10 000 delt innlegget.

Gustavson ble brannskadet i 1981. Den gang var han 24 år gammel og nyutdannet. Skaden skjedde etter en utrykning i Gøteborg. En gasseksplosjon tok livet av kollegaen hans. Lasse Gustavson overlevde såvidt, men ble lagt i kunstig koma i to måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer