Gratulasjonen til brannskadde Lasse Gustavson ble fjernet fra Facebook

Nå har 10 000 delt det. 

 Lasse Gustavson er tidligere brannmann, men ble hardt brannskadd i tjeneste som 24-åring.
Foto: Dan Hansson / SvD / NTB Scanpix
 Lasse Gustavson er tidligere brannmann, men ble hardt brannskadd i tjeneste som 24-åring. Foto: Dan Hansson / SvD / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag feiret Lasse Gustavson 60-årsdagen sin. Kameraten Bjørn Natthiko Lindeblad skulle sende ham en gratulasjon via Facebook med tekst og bilde, men posten ble fjernet.

- En time seinere logger Facebook meg ut, og det var noe jævla mas å komme inn igjen, sier Lindeblad til Expressen, som først omtalte saken.

Når man blir kastet ut av Facebook, må man trykke seg gjennom flere spørsmål og blant annet svare at man ikke skal legge ut støtende bilder.

Da Lindeblad kom seg inn igjen, var statusoppdateringen borte. Han forsøkte å legge den ut igjen, men nok en gang ble den fjernet.

Da la han det ut en tredje gang, med en oppfordring til andre om å dele for å protestere på det han beskriver som forkastelige regler. Til nå har 10 000 delt innlegget.

Gustavson ble brannskadet i 1981. Den gang var han 24 år gammel og nyutdannet. Skaden skjedde etter en utrykning i Gøteborg. En gasseksplosjon tok livet av kollegaen hans. Lasse Gustavson overlevde såvidt, men ble lagt i kunstig koma i to måneder.

Til Expressen sier Gustavson at han er opprørt over at bildet ble fjernet. Men først og fremst tenker han på folk som nylig har blitt brannskadd, og som kanskje våger å legge ut et bilde for første gang.

- Det kan påvirke veldig mye å bli sensurert fordi man er annerledes, sier han til avisa.

Men det varmer at folk engasjerer seg.

- Den fine støtten gleder og styrker meg til å fortsette, sier han til Expressen.