Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gratulasjonene strømmer på

Les hva Sven O., Stålsett, Hagen og flere synes om den kongelige graviditeten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marits far, Sven O. Høiby, gleder seg over datterens graviditet.

- Dette er en gledelig nyhet. Jeg gleder meg på kronprinsparets vegne, sier Sven O. Høiby.

Han sier at kronprinsparets kommende barn blir hans tiende barnebarn.

- Det er alltid hyggelig å ønske en ny verdensborger velkommen. Jeg ble informert om graviditeten tidlig fredag morgen, avslutter Høiby.

Mette-Marits mor, Marit Tjessem, gleder seg over graviditeten og ser frem til fødselen.

- Jeg har ikke annet å si enn at jeg er svært, svært glad for at Mette-Marit er gravid. Det er veldig koselig, sier Marit Tjessem.

- Dette er en svært gledelig nyhet både for kongefamilien og det norske folk. Vi gleder oss med de vordende foreldre, sier stedfortredende statsminister Jan Petersen (H).

Det var i statsråd fredag at kronprins Haakon orienterte regjeringens medlemmer om at han og kronprinsesse Mette-Marit venter barn i januar neste år.

Petersen vil ikke si noe om reaksjonene hos regjeringens medlemmer eller hvordan kronprinsen fortalte om den kommende begivenheten. Han begrunner dette med at det som skjer i statsråd er unntatt offentlighet.

- Men det er ingen tvil om regjeringens glede og lykkønskninger, sier Petersen.

Han er også sikker på at en tronarving får betydning. Kontinuitet i kongehuset er viktig for hele befolkningen, sier Petersen.

-Det var en hyggelig beskjed. Jeg håper tronarvingen blir til glede for de vordende foreldre, for kongen og dronningen og for det norske folk, sier Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen.

Hagen håper at alt vil gå bra med foreldre og det kommende barnet. Han tror også at den gledelige begivenheten vil styrke kongedømmets posisjon blant nordmenn flest.

- Selv om det fra tid til annen er debatt om kongehusets rolle og gjøren og laden, er kongehuset et samlende element, sier Hagen.

-Veldig hyggelig. Selv republikanere må få glede seg sammen med kongefamilien, sier nestlederen i Sosialistisk Venstreparti, Øystein Djupedal.

- Jeg gratulerer på det varmeste. Det er veldig gledelig både for foreldre, besteforeldre og for nasjonen. Det å få en tronarving er stas også for oss republikanere, sier han.

Biskopen i Oslo, Gunnar Stålsett, gleder seg til en ny kongelig barnedåp.

- Det vil bli en gledelig oppgave å døpe det kongelige barnet når den tid kommer, sier Stålsett.

Han gleder seg personlig over nyheten fra Slottet og ønsker kronprinsparet Guds velsignelse og alt godt i tiden fremover.

- Når man har viet et par følger man det med en spesiell godhet. Dette er en strålende nyhet som ikke bare berører kongefamilien, men oss alle. Nyheten har en spesiell dimensjon fordi den berører den kongelige arverekken.

-Det er mitt bestemte inntrykk at dette har folk ventet på, sier stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap).

- Dette er en lykkelig begivenhet for kongefamilien, men også for alle oss andre. Det er et barn som blir født inn i arverekkefølgen til Norges trone. Hva annet er det å si enn at dette var en hyggelig og gledelig melding, sier Kosmo.

-Senterpartiet gratulerer kronprinsparet og Marius. Vi gleder oss med dem, sier Sp-leder Åslaug Haga.

- Jeg håper svangerskapet går bra, og at Mette-Marit nå får fred til å passe godt på seg selv og på babyen i magen, sier hun.

Kronprinsessens forlover og gode venninne Linda Tånevik fryder seg over graviditeten.

- Jeg synes det er fantastisk at kronprinsessen venter barn. Dette er kjempehyggelig, og jeg gleder meg på kronprinsessens vegne, sier Tånevik.

Hun har selv snakket med kronprinsesse Mette-Marit, men vil ikke si når hun fikk den glade nyheten.

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg slutter seg til de mange gratulantene etter at det fredag ble kjent at kronprinsparet venter barn.

- Dette er en hyggelig nyhet for de to, men også for hele Norge. De kan føle støtte og varme fra mange, sier han.

(NTB)