Glad: Nestleder i helsekomiteen Torgeir Micaelsen (Ap) er fornøyd med regjeringens kuvending i reservasjonsrettsaken.. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
Glad: Nestleder i helsekomiteen Torgeir Micaelsen (Ap) er fornøyd med regjeringens kuvending i reservasjonsrettsaken.. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

Gratulerer alle norske kvinner

Torgeir Micaelsen (Ap) om regjeringens snuopperasjon i reservasjonsrettsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann har akkurat fulgt helseminister Bent Høies pressekonferanse der han varsler at regjeringen vil trekke det forslaget til reservasjonsrett for fastleger som nå er ute på høring.

- Jeg vil gratulere alle norske kvinner og menn som har reist seg opp og presset Høyre og Frp til å trekke forslaget sitt. Det er en seier for vanlige folk som vil ha et moderne Norge der vi ikke setter legenes ønsker foran kvinners rett til å få abort, sier han.

Høie varsler at han vil komme tilbake med et nytt konkret forslag til hvordan fastleger kan håndtere abortspørsmål. Helseministeren ville ikke si noe konkret om hva dette nye forslaget vil gå ut på.

- Det er uansett bra at han nå trekker det forslaget han har sendt på høring, sier Micaelsen

Snarvei Han advarer mot at regjeringen nå tar en innersving for å kvitte seg med en brysom sak.

- Uansett må det nye forslaget han vil komme med ut på ny høring. Han må ikke prøve seg med noen snarveier i denne saken, sier han.

Aller helst ser Micaelsen at regjeringen viderefører det som er dagens praksis.

- Jeg synes alt dette er unøvendig. Dagen praksis der fastlege utfører oppgaver på vegne av samfunnet er en god ordning.Det folk har reagert på i denne saken er at en yrkesgruppe selv skal få definere hva de vil gjøre når de utfører oppdrag på vegne av offentligheten, sier han.

Også partifelle Jette Christensen (Ap), som representerer Hordland på Stortinget, jubler:

- Det er all grunn til å feire på vegne av demokrati. Norske kvinner har ikke bikka under for de hersketeknikker de er blitt utsatt for, men fortsatt og fortsatt og fortsatt. De har fått høre at de er egoistiske, at de ikke forstår og at de er uhøflige. Norske kvinner har brukt valgretten, høringsinstituttet og tatt til gatene. Vi var i ferd med å få en situasjon der demokratiske midler ikke var noen vits, sier stortingsrepresentanten, som hadde møtt opp til dagens pressekonferansen.