Gratulerer, Coca-Cola gir deg en million

Nigeria-svindlerne slår til igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du motatt en e-post hvor det står at du har vunnet en million dollar i regi av Coca-Cola? Da er det bare å gratulere, Nigeria-svindlerne har forsøkt å lure deg.

Beklager

- Det er bare å beklage, men den mailen er falsk, sier pressekontakt i Coca-Cola, Stein Rømmerud til Dagbladet.no.

Han forklarer at denne mailen har gått verden rundt i et års tid. Coca-Cola i Norge har fått flere henvendelser fra opprømte vinnere.

Får ukentlige henvendelser

- Vi får henvendelser en gang i uken fra folk som tror de har vunnet. Det har vi fått i et og et halvt år nå. Den mailen er ganske godt laget, men er altså falsk.

Coca-Cola har gått ut og advart om mailen. Hele advarselen kan du lese her.

Slemme slektninger

SVINDLER IGJEN: Denne gangen har nigeriasvindlerne misbrukt Coca-Cola Illustrasjonsfoto: Scanpix
SVINDLER IGJEN: Denne gangen har nigeriasvindlerne misbrukt Coca-Cola Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

En klassisk Nigeriasvindel går ut på at svindlerne lurer penger fra deg. De første årene skrev de en mail hvor de forklarte at de hadde arvet en pen slant fra en avdød rik onkel, og at de trengte din hjelp til å få pengene ut av landet. som oftest var det fordi slemme slektninger var ute etter arven. Du måtte gi dem opplysninger av type kontonummer og fødselsnummer. For bryderiet skulle du få en pen sum rett i lomma. Men i stedet bruker svindlerne dine opplysninger til å putte pene summer i sin egen lomme. Senere har de forsøkt seg på annonsører på nettsteder som skal selge bruktbiler og båter.

Dagbladet.no har tidligere skrevet om Frode Ivar Ingvaldsen som fikk svindlere etter seg da han skulle selge sin Peugeot.

Brukte FN i svindel

I sommer fikk Dagbladet.nos redaksjon en mail hvor organisasjonen FN ville lodde ut en million Euro, og nå har svindlerne bestemt seg for å bruke en leskedrikkprodusent for å lure til seg penger.Men det fins håp. Har du lyst til å plage en svindler, kan du lese mer om dette her.

Britene taper milliarder

Britiske myndigheter er slappe med å reagere på såkalt nigeriansk svindel. Tilsammen har britene tapt flere milliarder norske kroner på svindelen i løpet av de ti siste årene, går det fram av en ny undersøkelse, skriver BBC.

Ved hjelp av internett, triksing med kredittkort og hvitvasking av penger, får svindlerne så å si fritt leide til britiske lommebøker og kontoer.

Gratulerer, Coca-Cola gir deg en million