Gratulerer!

Tidsskriftet Samora jubilerer. Det har gitt stemme til innvandrere i 25 år. Samtidig kommer Norges første flerkulturelle avis, Utrop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samora heter

et av Norges mest levedyktige tidsskrifter, som i disse dager kan feire sitt 25-årsjubileum. Det ble startet under navnet «Immigranten. Tidsskrift mot fordommer» av ei gruppe entusiaster, deriblant Nita Kapoor, nåværende kultursjef i NRK, Turid Heiberg, som nå er forsker og ansatt i Redd Barna, og ildsjelen Khalid Salimi, som nå ved siden av å være nestsjef i Norsk kulturråd er med i styret for kulturstiftelsen Horisont - og fortsatt redaktør for Samora. Da de sammen med nesten 20 andre i 1979 besluttet å utgi et tidsskrift, skjedde det ved hjelp av egne midler og ubetalt dugnadsarbeid - slik det alltid er ved begynnelsen av ordentlige prosjekter.

At Immigranten/Samora har bevist at det hører til blant de «ordentlige», blir åpenbart når vi ser hva tidsskriftet har avfødt: Antirasistisk Senter, MIRA Ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner, Nordic Black Theater, nærradiostasjonen Tellus, Fattighuset - for å nevne noen. For ikke å snakke om alle de artiklene som nødvendigvis har stått i tidsskriftet gjennom åra. Og hvis noen tror de er skrevet av en liten klikk bidragsytere, tar de feil. Over 400 skribenter har bidratt så langt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.