Gråvær i vente

Men fra søndag skal det lysne igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du kommet deg ut og nytt sola den siste uka? I så fall har du kunnet nyte sol fra skyfri himmel og løfter om vår. Men nå er det slutt - i alle fall for noen dager.

Grå lørdag

- Det har vært mye bra vær i det siste på grunn av et høytrykk over Sør-Sverige. I dag har dette høytrykksområdet beveget seg litt østover, og noe som gir regn- og snøbyger langs hele kysten fra Stavanger til Nordkapp, sier meteorolog Martin Qvindesland Grønnevet i Storm Weather Center.

Det betyr at vi kan vente oss grått bygevær langs hele kysten, mens folk i indre strøk på Sørlandet og Østlandet er litt heldigere. Disse områdene ligger i le for nedbørsområdet, og får ganske bra vær i dag.

Lørdagsværet blir ganske likt dagens vær i det meste av landet. Bygeværet holder seg langs kystområdene, mens det blir litt finere i Midt-Norge.

Nedbøren kommer inn som regn- og snøbyger langs kysten i nord også, mens det blir opphold på Finnmarksvidda og i Øst-Finnmark.

Det aller beste helgeværet får de som bor i indre strøk på Sørlandet og Østlandet.

Mildere

Det er ikke ventet noen store temperaturendringer noen steder i landet. I dag blir det litt mildere i nord, og snøbygene går over i regn, men fra lørdag vil temperaturen synke noe her. Det går i motsatt retning i Sør-Norge, der det blir litt mildere fra og med lørdag.

I Oslo vil temperaturen stige til 3-4 plussgrader på søndag, mens den vil ligge rundt null grader i Bergen.

Ifølge værekspertene er det helt vanlig med store døgnvariasjoner når det er klarvær på denne årstida. For eksempel våknet folk på Røros opp til 30 minusgrader i dag, men temperaturen er ventet å stige til rundt fem minusgrader midt på dagen.

Lettere på søndag

- Fra søndag får vi en ny høytrykksoppbygging. Da har nedbørsområdene dødd ut, og bygene avtar utover formiddagen. Vi får lettere skydekke i hele landet, og til dels pent vær i Sør-Norge, kan meteorologen fortelle.

Så dersom du planlegger en skitur i Sør-Norge i helga, ser søndagen ut til å være tipset.

- Ja, men skydekket letter ikke tidlig om morgenen, så du kan unne deg en god frokost først, legger Qvindesland Grønnevet til.

IKKE SÅNN... Finværet som har rådet den siste uka ser ut til å ta slutt.
... MER SÅNN:</B> Det ventes grått og mildt bygevær langs hele norskekysten.