Gravd ned i morderens hage

Miranda Gaddis (13) og Ashley Pond(13) kom aldri fram til skolen. Nå er levningene etter de to trettenåringene funnet murt ned i drapsmannens oppkjørsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i den amerikanske delstaten Oregon kunngjorde i går at de har funnet levningene etter Miranda Gaddis og en person til. Mest sannsynlig er den andre Mirandas venninne Ashley Pond. De to jentene ble sist sett da de gjorde seg klar til å gå på skolen 8. mars i år. Siden har ingen sett dem. Begge de to tretten år gamle jentene ble funnet på eiendommen til Ward Weaver, som lenge har vært i politiets søkelys. Weavers hus ligger i jentenes nabolag. Miranda ble funnet i et skur, mens politiet måtte grave for å finne Ahsley.

Anmeldt av kona

Da levningene av de to jentene ble funnet, satt Weaver allerede i fengsel for å ha voldtatt sønnens 19 år gamle kjæreste. Det var først da Weavers eks-kone ringte FBI og ba dem undersøke hagen at det ble fortgang i etterforskningen.

Eks-kona mente det var mistenkelig at Weaver hadde begynt å legge sement i oppkjørselen, og mure fundament til et utebadekar midt på natta. Da politiet hogde opp sementen ble en tønne med det som trolig er levningene av et menneske funnet.

Politiet avviser kritikken om at de kunne funnet jentene mye før.

- Vi tok for oss eiendommen så fort vi juridisk sett kunne, sier politisjef Gordon Huiras til CNN.

Weaver har foreløpig ikke innrømmet å ha noen befatning med drapssaken, men i et tidligere intervju var han ikke overrasket over at han var en av de mistenkte i saken.

- Jeg hadde mye kontakt med begge jentene. Jeg regner med å bli etterforsket utspurt og at bakgrunnen min blir sjekket. Jeg har ingen problemer med det, sa han ifølge CNN.