Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravde ned Joker-gevinsten i hagen

Bergenseren vant 2,5 mill, men nekter å betale kreditorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Midt i julestria i fjor ringte Norsk Tipping til et hus i Bergen. Bare minutter senere var mannen i huset blitt millionær på direkten, etter å ha vunnet 2,5 millioner på spillet Joker. Etterpå ble den nybakte millionæren intervjuet av Bergens Tidende.

- Jeg vil reise, jeg vil oppleve masse. Først og fremst skal det bli en fin jul. Så... kanskje kjøpe et sted å bo. Jeg eier ingenting nå, sa han.

For mannen slet med stor gjeld etter næringsvirksomhet. Og dessverre for ham fulgte også kreditorene nøye med i avisene og på TV. Etter kort tid meldte fem stykker seg, med et krav på til sammen 198.000 kroner, skriver BA.

Delte gevinsten

Men disse pengene hadde mannen ingen planer om å betale. Heller ikke etter at namsretten hadde gitt tillatelse til å ta utlegg i verdiene til mannen.

For da namsmannen meldte seg, kom han med den perfekte unnskyldning: Han hadde delt gevinsten med en annen, og sin andel hadde han gravd ned i en hage!

Samboeren hadde halvparten av pengene på sin konto, men disse får ikke kreditorene lov til å røre.

Frykter gullgravere

Mannens advokat Per Magne Kristiansen bekrefter hagehistorien overfor Dagbladet.no, og forteller også at mannen har vært innkalt til avhør hos politiet.

Men nå er han selvsagt noe bekymret for at bergensere skal ta med seg spader og begynne å grave.

- Det er det klart at han er. Det har ringt flere til mitt kontor og meldt seg frivillig som gravere. Mannen bor imidlertid i en blokkleilighet, og det er store hageområder rundt som eventuelt må graves opp, flirer advokaten.

Samtidig påpeker han at mannen akter å ordne opp i gjelda.

- Mannen ønsker å rydde opp på et senere tidspunkt, men følte seg som et yndet vilt overfor gamle kreditorer etter han stod fram med gevinsten, forteller Kristiansen.

Men foreløpig ligger altså pengene godt skjult.

Dermed er det duket for nye runder om den nedgravde gevinsten. Og kanskje vokser det opp et pengetre i en hage et sted i Bergen?

FORMIDLET GLADMELDINGEN: Informasjonsrådgiver Geir André Bakke i Norsk Tipping ga bergenseren beskjed om milliongevinsten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media