Gravde ned Palme-dokumenter i hagen

Säpo-sjefen anså dem for å være så sensitive at han gravde dem ned i sin egen hage.

PALME-DRAPET:  Olof Palme ble skutt og drept den 28. februar 1986. Under en ulovlig overvåkning av en russisk diplomat forsnakket seg om at Sovjet visste om drapet på forhånd. Den svenske regjeringen la imidlertid lokk på saken i 1990. 

Foto: Odd Wentzel / Dagbladet
PALME-DRAPET: Olof Palme ble skutt og drept den 28. februar 1986. Under en ulovlig overvåkning av en russisk diplomat forsnakket seg om at Sovjet visste om drapet på forhånd. Den svenske regjeringen la imidlertid lokk på saken i 1990. Foto: Odd Wentzel / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Expressen avslørte tidligere denne uka om at det svenske politiets Palmegruppe hadde foretatt nye avhør av Walter Kegö og Jan-Henrik Barrling, to tidligere etterforskere i politiets sikkerhetstjeneste (Säpo).

Palmegruppen ønsket opplysninger om den ulovlige overvåkningen av en russisk diplomat, som angivelig skulle ha forsnakket seg og sagt at Sovjetunionen på forhånd visste at Palme skulle bli drept.

Den ulovlige overvåkningen fikk kodenavnet «Källa Erik.» I dag skriver Expressen at Säpos sjef for kontraspionasje, Tore Forsberg, anså dokumentene for å være så sensitive at han gravde dem ned i sin egen hage i Enskede. Dette opplyser Kegö og Barrling.

Sporene slutter Den ulovlige overvåkningen ble hemmeligstemplet av den svenske regjeringen i 1990, og Kegö og Barrling ble pålagt taushetsplikt i saken, en taushetsplikt de tidligere i år ba om å få opphevet.

Dokumentene skal ha blitt gravd ned i Forsbergs hage i 1987. Forsberg døde i 2008. Expressen har vært i kontakt med enka, Siv Forsberg Castemark, men hun kan verken bekrefte eller avkrefte opplysningene om at dokumentene er gravd ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer