OKKULT INTERESSE: Dette udaterte politibildet viser 45 år gamle Anatoly Moskvin, en lokalhistoriker fra den russiske byen Nizhny Novgorod, som skal ha raidet kirkegårder i regionen og tatt med seg lik av ung kvinner hjem. Foto: AP
OKKULT INTERESSE: Dette udaterte politibildet viser 45 år gamle Anatoly Moskvin, en lokalhistoriker fra den russiske byen Nizhny Novgorod, som skal ha raidet kirkegårder i regionen og tatt med seg lik av ung kvinner hjem. Foto: APVis mer

Gravde opp 29 kvinnelik, kledde på dem og plasserte dem i stua si

En russisk kirkegårdsekspert med fascinasjon for det okkulte, tok bokstavelig talt med seg jobben hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lokalhistoriker i den russiske byen Nizhny Novgorod er fengslet, mistenkt for å ha raidet kirkegårder i hele regionen.

Da politiet undersøkte leiligheten til 45 år gamle Anatoly Moskvin, ble de møtt av et grusomt syn:

29 lik, flere kledd i lyse klær og sjal med hender og ansikt dekket av tøy, var dandert rundt hjemme hos 45-åringen.

Klærne skal også ha kommet fra graver Moskvin åpnet. Ifølge politiet var likene mumifisert, skriver the Guardian.

Gravde opp unge kvinner Historikeren Moskvins spesialfelt er kirkegårder i Nizhny Novgorod-regionen, og han har tidligere snakket åpnet om hvordan han reiser rundt og studerer gravsteiner for å avdekke livshistoriene til de som ligger der.

Russiske aviser siterer politiet på at Moskvin bare har plukket med seg likene av unge kvinner for å ha i samlingen sin.

- Arrestasjonen kom i stand etter en lang etterforskning der vi så på en rekke tilfeller av gravskjending på kirkegårder i Nizhny Novgorod, sier en talskvinne for politiet, Svetlana Kovylina.

Politiet ville først ikke navngi arrestanten, men sa at det var en 45 år gammel kjent spesialist på byens historie.

Det tok ikke russiske medier lang tid å identifisere Anatoly Moskvin, som var velkjent for sin interesse for de døde.

Kysset død jente Det morbide likfunnet hjemme hos historikeren, har satt en del av hans tidligere uttalelser i et nytt lys.

I 2007 sa ha i et intervju med avisa Nizhegorodsky Rabochy, at han hadde inspisert hele 752 kirkegårder, ofte reise han over tre mil til fots.

Moskvin forklarte at han drakk fra vannpytter, overnattet i høystakker og forlatte gårder, og han skal ved et tilfelle ha overnattet i en kiste som var klargjort for gravferd.

Samtidig sa han at politiet hadde avhørt ham flere ganger, men at de alltid lot ham gå.

Det mest oppsiktsvekkende finnes likevel i en aviskronikk han skrev i forrige måned, hvor han legger ut om sin interesse for de døde. Moskvin forteller en historie fra han var 12 år, da han skal har kommet over et begravelsesfølge. Der skal en del av følget ha tvunget ham til å kysse fjeset til en død 11 år gammel jente, og det var etter dette at hans interesse for det okkulte tok til.

- Bar på sekk full av knokler Det har kommet motstridene meldinger om hvordan pågripelsen foregikk. Den nasjonale dagsavisa Moskovsky Komsomolets sa at Moskvin ble anholdt på en kirkegård mens han bar på en sekk full av knokler.

Men Kriminalnaya Khronika, en nettpublikasjon som har spesialisert seg på krimstoff fra Nizhny Novgorod-regionen, skriver at etterforskere avdekket de mummifiserte kroppene da de dro hjem til Moskvin for å avhøre ham angående flere tilfeller av gravskjending.