Etterforsket drap fra 1975

Gravde opp feil lik

Da politiet gravde opp det de trodde var et kvinnelig drapsoffer, fant de en mann.

UMERKET: Politiet gravde opp feil lik fra en umerket grav i et søk etter en kvinne som ble drept i 1975. Foto: State Street Cemetery
UMERKET: Politiet gravde opp feil lik fra en umerket grav i et søk etter en kvinne som ble drept i 1975. Foto: State Street Cemetery Vis mer
Publisert

Politiet i New Haven i den amerikanske delstaten Connecticut, gravde opp feil lik ved en kirkegård i forbindelse med etterforskningen av et drap i 1975. Det melder CNN.

Det var onsdag at politiet i byen bestemte seg for å grave opp en kiste på kirkegården Hamden, i et forsøk på å finne kvinnen som ble drept. I stedet fant de levningene etter en mann.

Etterforsket i generasjoner

Drapet på en kvinne i 1975 har i en årrekke vært etterforsket av politiet, men uten hell. Til den amerikanske nyhetskanalen sier politisjef Joseph Murgo at en flere generasjoner politifolk har forsøkt å etterforske saken.

USA: Lærernes handlinger har fått store konsekvenser. Video: WSB-TV. Reporter: Vegard Krüger / Mia Engenes Bratlie. Vis mer

Liket lå i en umerket grav, og ingen slektninger har kontaktet politiet i åra som har gått. Politiet fant gravstedet ved hjelp av en ansatt ved kirkegården og et håndskrevet kart. Da de pekte ut en grav de trodde tilhørte den drepte kvinnen, tok de altså feil.

Samme område

Politiet mener dokumentasjonen over hvem som ligger i gravene på kirkegården er svært mangelfull. Likevel tror betjenten at kvinnen ligger i samme område.

- Vi tror vi er mellom to og fire meter unna den riktige grava, sier han til kanalen.

Til The Independent sier Murgo at de er bestemt på å finne kvinnen, slik at eventuelle familiemedlemmer kan få fred.

- Først må vi løse utfordringen det er å finne henne i en forlatt kirkegård, sier han til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer