Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravde seg ut av fengsel

Tunnelen er 50 meter lang, en meter bred, har lys - og går fra cella til utenfor muren i et av Brasils sikreste fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flukten er som hentet fra en Hollywood-film. Da vokterne kom for å sjekke hvor de innsatte var blitt av, oppdaget de den sensasjonelle tunnelen. Uten å bli oppdaget hadde fangene gravd seg under to bygninger og forbi gjerdet i Silvio Porto-fengselet i delstaten Paraiba. Rundt 700 fanger blir sperret inne i høysikkerhets-anstalten - ehem ... ble sperret inne.

I alt 84 innsatte krøp gjennom den opplyste 50 meter lange tunnelen, meldte brasilianske myndigheter i går kveld. Da hadde de bare klart å pågripe tre rømlinger - en da han prøvde å rane en kvinne på stranda nær fengselet.

- Vi merket en viss rastløshet i dagene før flukten, men valgte å ikke gjennomsøke cellene, opplyser fengselsledelsen.

41 fanger som hadde tilgang på tunnelen, valgte å ikke rømme, skriver BBC. Flukten er den største i delstatens historie. Mange av landets fengsler er notorisk overfylte, og myndighetene må til stadighet slå ned nye fengselsopprør. Rømninger er også vanlig kost.

For noen uker siden forsøkte en kriminell bande å frigjøre tre fengslede ledere ved hjelp av et helikopter. Aksjonen i Sao Paulo-fengselet mislyktes da vaktene åpnet ild. Forrige uke ble en fengselsdirektør i Rio skutt - antakelig fordi han ønsket å innføre strengere regler for å øke sikkerheten.

<B>SILD I FENGSEL: De overfylte cellene i brasilianske fengsler er en av grunnene til de hyppige opprørene og fluktforsøkene.
<B>OVERTOK FENGSELET: De innsatte ble avkledd og strengt kontrollert etter at de ga opp okkupasjonen av et fengsel i Sao Paulo i 2001. Det var tidenes største fengselsopprør da de innsatte tok kontroll over vaktene og 8000 besøkende. 12 fanger ble drept under opprøret.