Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tidligere upubliserte bilder:

Gravde seg ut av fengselet med en smørkniv - fremdeles er han sporløst forsvunnet

Rømningen på Hamar var som tatt ut av en Hollywood-film. Til tross for søk i flere europeiske land, er Fred Binaku fremdeles på frifot.

TÅLMODIG: Med kniv som redskap (markert med rød pil), gravde Fred Binaku seg gjennom veggen på celle 15. Foto: Hamar fengsel
TÅLMODIG: Med kniv som redskap (markert med rød pil), gravde Fred Binaku seg gjennom veggen på celle 15. Foto: Hamar fengsel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er grytidlig den 14. oktober i 2013, og ute er det mørkt. Stillheten preger gangene i høysikkerhetsfengselet på Hamar, der de fleste av de innsatte fremdeles sover. Men på celle 15 er noe i ferd med å skje. Ved hjelp av en smørkniv fjerner Fred Binaku lydløst og forsiktig de siste mursteinene i den halvmeter tykke fengselsmuren.

Sekunder seinere befinner den 29 år gamle albaneren seg ute i den kjølige morgenlufta. Med raske steg beveger han seg bort til det fire meter høye gjerdet som omringer luftegården. Han griper tak, klatrer over, og forsvinner sporløst ut i mørket.

Som sunket i jorda

De ansatte ante fred og ingen fare. Hvorvidt noen av de innsatte visste noe på forhånd, er ikke godt å si. Men måten Binaku gravde seg ut av Hamar fengsel på i 2013, er som tatt ut av en Hollywood-film.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?