Tidligere upubliserte bilder:

Gravde seg ut av fengselet med en smørkniv - fremdeles er han sporløst forsvunnet

Rømningen på Hamar var som tatt ut av en Hollywood-film. Til tross for søk i flere europeiske land, er Fred Binaku fremdeles på frifot.

TÅLMODIG: Med kniv som redskap (markert med rød pil), gravde Fred Binaku seg gjennom veggen på celle 15. Foto: Hamar fengsel
TÅLMODIG: Med kniv som redskap (markert med rød pil), gravde Fred Binaku seg gjennom veggen på celle 15. Foto: Hamar fengsel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er grytidlig den 14. oktober i 2013, og ute er det mørkt. Stillheten preger gangene i høysikkerhetsfengselet på Hamar, der de fleste av de innsatte fremdeles sover. Men på celle 15 er noe i ferd med å skje. Ved hjelp av en smørkniv fjerner Fred Binaku lydløst og forsiktig de siste mursteinene i den halvmeter tykke fengselsmuren.

Sekunder seinere befinner den 29 år gamle albaneren seg ute i den kjølige morgenlufta. Med raske steg beveger han seg bort til det fire meter høye gjerdet som omringer luftegården. Han griper tak, klatrer over, og forsvinner sporløst ut i mørket.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer