Gravde seg ut av fengselet med kleshenger

Så firte Oslo-mannen seg ned muren med et laken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den utrolige rømningen skjedde i 03-tida fra Hamar fengsel tirsdag 12. august.

Fengselets overvåkingskameraer viser mannen krabbende ut av et lite hull i fengselsmuren fra sin egen celle og ned på en netting over luftegården.

Derfra løp han bort til et hjørne før han klatret over fire piggtråder, før han på triumferende vis firte seg ned de fem meterne mot bakken, skriver Hamar Arbeiderblad i dag.

I stedet for å bruke tau, benyttet han seg av det gode gamle trikset - nemlig laken fra fengselscella.

Den spektakulære rømningen ble ikke oppdaget før ut på morgenkvisten, skriver avisa.

Fengselsleder Agnar Klungland forteller at det smidige utbruddet skjedde i en posisjon som er vanskelig å oppdage for de som er satt til å nettopp forhindre rømninger.

- Heldigvis er det svært sjelden at noen klarer å rømme fra Hamar fengsel. Men denne personen synes nok ikke det var noe gøy å sitte inne, sier Klungland.

Han tror den straffedømte, som opprinnelig er bosatt i Oslo, har brukt lang tid på å komme seg ut til friheten.

GRAVDE SEG UT AV CELLA: Med hjelp av en kleshenger klarte den insatte mannen å grave seg ut gjennom den porøse fengselsmuren. Foto: Trond Lillebo/HAMAR ARBEIDERBLAD
GRAVDE SEG UT AV CELLA: Med hjelp av en kleshenger klarte den insatte mannen å grave seg ut gjennom den porøse fengselsmuren. Foto: Trond Lillebo/HAMAR ARBEIDERBLAD Vis mer

- Han kan enten ha jobbet med dette over flere dager eller bare denne natta. Vi anslår at det vil ta minst ni timer timer å grave seg gjennom så mye murstein, opplyser Klungland.

Mannen karakteriseres ikke som farlig for samfunnet.

Gravde seg ut av fengselet med kleshenger
NI TIMERS VAKT: Mannen kom ut på denne nettingen etter gravearbeidet. Fengselsledelsen mener det kan ha tatt opp mot ni timer å komme seg gjennom den porøse fengselsmuren.
GLATT SOM ET LAKEN: Med et laken firte mannen seg ned fra Hamar fengsel sitt gjerde og ut i friheten.