Gravde seg ut av fengselet med kniv og gaffel

I ren B-gjeng-stil rømte den norske 29-åringen fra et fengsel i København. Med kniv og gaffel forserte han en 75 cm tykk cellevegg, før han firte seg ned til bakken i et laken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik beskriver den 29 år gamle nordmannen flukten overfor Dagbladet:

- En kinesisk medfange og jeg gravde på spreng i en måned. Vi fylte lommene med jord og stein som vi kvittet oss med under de daglige lufteturene.

- Da vi endelig kom gjennom veggen, fikk jeg et vanvittig adrenalinkick, sier han på telefon fra Danmark.

Men hullet i veggen var i minste laget for den bredskuldrede nordmannen. Han ble både oppskrapet og mørbanket, i tillegg til at han fikk piggtrå i foten under nedklatringen.

Etter flukten fra Blegdamsvejen fengsel for tre uker siden, har han sluppet unna politiet fire ganger ved hjelp av falsk legitimasjon.

Truet på livet

29-åringen kom til Danmark for fem måneder siden.

- Jeg fikk konkrete drapstrusler fra folk i Oslos underverden. Derfor dro jeg ut av landet, forteller han.

Etter kort tid i Danmark ble han dømt til 60 dagers fengsel for bedrageri og besittelse av hasj. Bare to dager før han var ferdig med å sone, rømte han. Han skulle etter planen bli utlevert til norsk politi etter soningen.

For etter at han dro fra Norge, har han blitt tiltalt for incest samt en del mindre alvorlige lovbrudd. Han skulle møtt i retten i Oslo i går, men saken er nå utsatt på ubestemt tid.

Hells Angels på nakken

Han vet ikke hva han skal gjøre nå, men han tror ikke han blir i Danmark lenge. Danske Hells Angels er nemlig også etter ham. De hevder at han har en narkotikagjeld til dem på nesten 20 000 kroner.

- Det er et helvete å være på flukt. Jeg skulle gjerne ha møtt i retten for å forklare meg, men jeg risikerer å bli drept hvis jeg kommer til Norge. Uansett blir jeg nok ikke gammel hvis jeg ikke slutter å leve slik jeg gjør, sukker rømlingen.

Mannens advokat, Kim Gerdts, håper 29-åringen vil ta kontakt med ham, men ønsker ut over dette ikke å kommentere saken.

<B>RØMNINGSVEIEN:</B> Hullet øverst på bildet laget 29-åringen og en medfange med kjøkkenbestikk, før de to firte seg ned med de sammenknyttede lakenene.