Gravde seg ut av fengselet

Oslo (ANB): Akkurat som i filmklassikeren «Den store flukten» klarte 19 fanger å rømme fra Guatemalas mest beryktede fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flukten fra fengselet Escuintla var som tatt ut av John Sturges klassiker fra 1963 – «The Great Escape». Ved hjelp av en 120 meter lang tunnel klarte nemlig 19 fanger å rømme fra fengselet lørdag.

Men i motsetning til den amerikanske filmen med Steve McQueen, James Garner og Richard Attenborough i hovedrollene er de fleste fangene fra fengselet i Guatemala fremdeles på rømmen. Kun to fanger har blitt pågrepet.

– Tunnelen er mer enn 120 meter lang, og fangene kan ha arbeidet med den i over et halvt år, sier innenriksminister Carlos Vielman til Reuters.

Blant rømlingene er det drapsdømte, voldtektsforbrytere og kidnappere. De soner opp til 50 år lange dommer i fengselet som er kjent som «mini-helvete».

Selve tunnelen startet i en fangecelle med seks soveplasser. Tunnelen endte noen meter utenfor strømgjerdet. Høres dette velkjent ut?

– Det skal ikke være mulig for så mange fanger å rømme uten å bli oppdaget av vaktene, sier direktør Francisco De la Pena. Flere ansatte ved fengselet er pågrepet og under avhør.

(ANB)

LANG: Fengselsfuglene har gravd en 120 meter lang tunnel for å komme seg på utsiden av murene. Fortsatt er de fleste på frifot. Foto: Scanpix
LANG: Fengselsfuglene har gravd en 120 meter lang tunnel for å komme seg på utsiden av murene. Fortsatt er de fleste på frifot. Foto: Scanpix Vis mer
PINLIG: Innenriksminister Carlos Vielman står ved hullet der de 19 rømlingene kom seg ut. Myndighetene mener fengselspersonalet har et forklaringsproblem.
HULL: Et tydelig hull i guatemalsk fengselssikkerhet. Fangene som rømte var ingen hvem som helst, men drapsmenn, voldtektsmenn og kidnappere.