Gravemaskinbande herjer i Sør-Norge: Skadeverk og tyverier for millioner

- Dette er ikke guttestreker, slår politiet fast.

KOSTBART: Flere av gravemaskinene har fått fjernet utstyr fra utsiden. Andre har fått dører brutt opp. Foto: Politiet
KOSTBART: Flere av gravemaskinene har fått fjernet utstyr fra utsiden. Andre har fått dører brutt opp. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sør-øst politidistrikt melder torsdag at det er utført skadeverk og tyveri av GPS-utstyr på ei gravemaskin på Lierskogen i Buskerud.

Operasjonsleder Rune Hunshamar sier til Dagbladet spor så langt tyder på at det er snakk om skader og stjålet utstyr for til sammen 50 000-60 000 kroner. Men hendelsen er bare den siste i en lang rekke av lignende saker politiet har hatt den siste tida.

En bande herjer

Jan Henrik Håkestad hos politiet i Drammen forteller at tyveriene de har opplevd i distriktet de siste ukene, er svært spesifikke. Han betegner det som en bande som nå herjer i området.

- Dette har pågått i minst tre uker nå. De startet i Trondheimsområdet hvor det ble meldt om flere hendelser i starten av mai, men har kommet sørover etter hvert, sier Håkestad.

De siste ukene har han mottatt meldinger om en rekke tilfeller i Sandefjord og minst to saker sør for Drammen. I tillegg kom torsdagens melding fra Lierskogen.

- Ikke guttestreker

GPS-systemer og tilhørende displayer og antenner er det som hovedsakelig har blitt rapporter stjålet fra gravemaskiner i Sør-Norge i forbindelse med sakene så langt. Ifølge politiet har gjerningsmennene god kunnskap om hva de skal se etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer