Gravemaskinkjører slo hull på gassledning

Voldsom eksplosjon og gassbrann i Texas. - Det ristet i bakken i ti minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En gravemaskinkjører er savnet og åtte ansatte i et kraftselskap og hos en en entreprenør er kjørt til sykehus med brannskader etter en voldsom eksplosjon og gassbrann i Texas mandag ettermiddag lokal tid.
Ifølge TV-stasjonen WFAA var tre personer drept og minst ti personer savnet.
Flere timer etter eksplosjonen brenner det fortsatt kraftig i naturgassen som strømmer opp av et hull i en 36 tommers gassrør, som ligger nedgravd like under bakken.
Kaos En talsmann  for myndighetene i Johnson County - 70 kilometer sørvest for Fort Worth - forklarer i natt at det var kaoset etter eksplosjonen som førte til feil informasjon om døde og savnede.

- Jeg håper virkelig gravemaskinføreren har kommet seg trygt hjem, men vi leter fortsatt etter ham, sier den lokale talsmannen Roger Harmon til nyhetsbyrået AP fem timer etter den voldsomme eksplosjonen ved 13.30-tiden lokal tid.
Gravde hull til stolpe Et kraftselskap setter opp master til en kraftledning over området der gassrøret ligger, og gravemaskinkjøreren lagde hull til en stolpe da da graveren slo hull i gassledningen.

En granskingskommisjonen skal blant annet undersøke om gassrørledningen er skikkelig merket av på kartet og om entreprenøren hadde sjekket godt nok.

Det brenner kraftig på stedet og ingen kan får komme nærmere enn 550 meter fra åstedet, ifølge CNN.

- Det finnes ingen måte å slukke denne brannen på, sa brannsjef Clint Ishmael i Cleburne county et par timer etter at brannen startet.
Trodde det var tornado
En lokal redningsleder sa til CNN ved 03-tiden i natt norsk tid at brannmannskapene har fått avgrenset flammesøylen, men at det fortsatt brenner kraftig.

Et vitne, som bor 15-16 kilometer unna, sier at det ristet i bakken  ti minutter etter at det eksploderte.Hun trodde at det var en tornado på vei mot huset hennes.

 VRIENT Å SLOKKE:  Det brenner kraftig der naturgassen lekker ut, mange timer etter at en gravemaskin slo hull på rørledningen under bakken. FOTO: AP/SCANPIX.
VRIENT Å SLOKKE: Det brenner kraftig der naturgassen lekker ut, mange timer etter at en gravemaskin slo hull på rørledningen under bakken. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer

- Det hørtes ut som en jumbojet hadde landet i hagen, sier en annen nabo, Carolyn Black, til Dallas Morning News. Hun bor åtte kilometer fra eksplosjonsstedet.

Gassflammen kan ses i kveldsmørket i Fort Worth og Dallas 70-80 kilometer unna.
 

 SPØR FØRST, GRAV SIDEN:  Gravemaskinen som gravde hull på gassledningen i brann etter eksplosjonen. FOTO: AP/SCANPIX.
SPØR FØRST, GRAV SIDEN: Gravemaskinen som gravde hull på gassledningen i brann etter eksplosjonen. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer