Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravemaskinsjåfør døde i sprengningsulykke i Valdres

Traff trolig sprengladning under pigging.

OMKOM:
Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke ved E16 mellom Bagn og Bjørgo i Valdres mandag ettermiddag.
Foto: Ingvar Skattebu / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix
OMKOM: Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en gravemaskinfører omkom i en sprengningsulykke ved E16 mellom Bagn og Bjørgo i Valdres mandag ettermiddag. Foto: Ingvar Skattebu / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én person er omkommet i en sprengningsulykke i Bagn i Valdres i Oppland.

Ulykken skjedde idet en gravemaskin skulle rense en tunnelvegg etter en sprengning.

- Det ble foretatt rydding på stedet etter sprenginga. En gravemasking har trolig truffet en ladning som har gått av, sier operasjonsleder Børge Hals i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Føreren av gravemaskina, en mann, omkom på stedet.

- En gravemaskin skulle pigge området, det vil si å rense tunnelveggen for stein etter sprengning. Gravemaskinen har trolig truffet en sprengladning som har vært igjen i veggen. Stein sprutet opp og traff førerhuset, forklarer Hals til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.46 mandag ettermiddag. Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen og skal gjennomføre undersøkelser på stedet tirsdag.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Anne Brit Moen, sier de vil bistå politiet.

- Politiet etterforsker ulykken, og etterforskningen vil avdekke nøyaktig hva som har skjedd, sier Moen i en pressemelding.

- Dette er en tragisk ulykke. Tankene våre går spesielt til den omkomnes pårørende og kollegene til den omkomne, legger hun til.

Ulykka skjedde på et anleggsområde ved Klossbøle mellom Bagn og Bjørgo, ved innløpet til den nye tunnelen som bygges på E16, skriver NRK.

Dagbladet oppdaterer saken