Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Graver etter bevis i Hoffa-saken

28 år etter at fagforeningsbossen Jimmy Hoffa forsvant, graver politiet i USA etter bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat David Gorcyca opplyser at de har fått ransakingstillatelse til å gjennomføre undersøkelser utenfor et bolighus i Hampton Township i delstaten Michigan i USA.

Men de støtte på problemer med en gang. Det var anlagt et basseng over stedet de skulle grave, opplyser Gorcyca til nyhetsbyrået AP.

- Vi har informasjon fra en innsatt som har forbindelser fra Hoffa-saken, sier Sheriff Michael Bouchard til avisa Detroit Free Press.

Fangen han snakker om heter Richard Powell, som for tiden soner en dom.

Sheriffen opplyser at informanten kom med opplysningene de siste få dagene, og at han er skeptisk til dem, men likevel føler at de må sjekke dem ut. Han opplyser at informanten har gitt korrekte opplysninger i flere andre saker tidligere.

Hampton Township ligger bare noen kilometer nordøst for Bay City, og 17 mil nord for Detroit.

Fagforeningsbossen Jimmy Hoffa forsvant om ettermiddagen den 30. juli 1975 fra en parkeringsplass i en forstad til Detroit. Han skulle møte Anthony Procenzano, en fagforeningssjef fra New Jersey og forbryteren Anthony Giacalone.

Etterforskerne mener at Provenzano og Giacalone fikk Hoffa drept for å forhindre at han ble gjenvalgt som president i fagforeningen.

Politiet mener Hoffa gikk inn i en bil som ble kjørt av vennen Chuckie O'Brien, og at han ble kjørt til et sted hvor han ble drept og at de kvittet seg med liket.

O'Brien nekter noen forbindelse med drapet på Hoffa. James Hoffa jr. er nå blitt fagforeningspresident.

  • Nettside CTNOW har gått igjennom høydepunktene i Hoffa-saken. Du finner den her.
<B>GRAVER I HAGEN: Liket etter Jimmy Hoffa er aldri blitt funnet. Hva de konkret graver etter i denne hagen er ikke klart.
<B>HOFFA: Bildet av fagforeningsbossen Jimmy Hoffa er fra 1974, året før han forsvant.