Tre omkom i kvikkleireras

Graver etter de omkomne

Svært vanskelige leteforhold i Sørum.

SETTER INN GRAVEMASKIN: En gravemaskin står klar til å settes inn i arbeidet på rasstedet i Sørum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SETTER INN GRAVEMASKIN: En gravemaskin står klar til å settes inn i arbeidet på rasstedet i Sørum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØRUM (Dagbladet): I 15-tida satte letemannskapene opp en svært kraftig lyskilde, en såkalt powermoon, ved raset i Sørum der tre litauiske arbeidere antas å ligge omkommet. Samtidig gjorde en gravemaskin seg klar til å begynne å grave i de enorme massene med kvikkleire som bl.a. sperrer bilveien på stedet.

- Det er svært krevende leteforhold, sier politiets innsatsleder Ketil Lund til Dagbladet.

Drev skogsarbeid

De tre antatt omkomne arbeiderne er 27, 43 og 47 år gamle, og var del av et arbeidslag på seks som jobbet med å tynne ut skogen på grunnen tilhørende Hans-Ove Kirkeby.

- De jobbet for grunneieren, opplyser innsatsleder Lund.

Til VG opplyser Kirkeby at arbeiderne var ferdige for dagen og hadde en røykepause før hjemturen, da skredet kom.

Hanske og motorsag

Store mannskaper har i dag lett etter de omkomne. Politiet har brukt hunder, og får også bistand fra bl.a. Sivilforsvaret.

Kommunikasjonsrådgiver i Øst politidistrikt, Tonje Taylor, forteller NTB at det er søkt i områder som er klarert av geologer.

- Det er søkt i områder med bakgrunn i hvor de savnede sist ble observert, sier Taylor, som legger til at det har vært krevende forhold å søke i for både mannskap og hunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer