Graver etter overlevende i ruinene

Leter febrilsk i ruinene etter jordskjelvet i Peru. Tallet på omkomne oppjustert til 510.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har nå 510 døde og 1.600 skadde, sier Roberto Ocano, leder for Perus brann- og redningstjeneste. Tallet var ventet å stige.

- Det er døde fastklemt under sammenraste hus, og det ligger døde i gatene, sier han.

Flere hundre etterskjelv skremte opp befolkningen i Peru torsdag, dagen etter at landet ble rammet av et skjelv som målte 8,0 på Richter-skalaen.

Myndighetene i Peru har innført unntakstilstand, og president Alan García har erklært tre dagers landesorg. Alle offentlige bygninger, inkludert skoler, holder stengt.

Havneby ødelagt

Skjelvet rammet hardest i ørkenområdet sør i Peru. Både oasebyen Ica og den nærliggende havnebyen Pisco ble hardt rammet.

-70 prosent av byen er ødelagt. Vi har ikke vann, ingen kommunikasjoner, husene er knust og kirkene ødelagt, sier Piscos ordfører Juan Mendoza. Behovet for medisiner er enormt. Også sykehusene er ødelagt av skjelvet, og mange ble behandlet på gatene.

Redningsmannskaper kunne torsdag grave fram seks overlevende fra San Clemente-kirken i Pisco. Det var en bisettelse i kirken da jordskjelvet rammet onsdag kveld, og mange døde ligger trolig fortsatt i ruinene. Likene av minst 50 mennesker lå på fortauet foran den sammenraste kirken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer