Graver etter sine kjære

Pårørende strømmer til massegravene i Irak for å lete etter tegn etter sine døde slektninger. De jakter på klesplagg eller papirer som kan avslutte den forferdelige usikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er et grotesk syn som møter de fremmøtte som leter etter slekt og venner i massegravene i Irak. Ved siden av alle hodeskallene og beinrestene, ligger det klokker, kammer, mynter, blodige klær, kvinnetøfler og en menge andre personlige eiendeler som tilhørte de drept.

Gravene er blitt til dødens galleri. De pårørende går gjennom gjenstandene for å identifisere sine venner og familiemedlemmer, som ble drept da det sjiamuslimske opprøret ble slått ned i 1991.

Flere massegraver

En av de siste massegravene som er funnet befinner seg i Khan al-Rubea, rundt to mil nordvest for Najaf. Der er det funnet 47 lik siden i går. Bare ti av dem er identifisert.

Samtidig tror Røde Halvmåne og amerikanske marinesoldater at en rekke av de andre jordhaugene i området også er massegraver.

- Jeg leter etter slektningene mine, sier Jawad Shaker til nyhetsbyrået AP.

En annen mann prøver å finne levningene etter nevøen sin, mens andre ser etter venner.

- Alle visste hva som skjedde, men holdt munn. Vi fikk beskjed om å holde oss unna dette området, fordi det var en sikkerhetssone, sier bonden Kamel al-Tamini.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer