Graver frem døde fra ruinene

23 mennesker er funnet døde i ruinene etter jordskjelvet som rammet Mexico natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den meksikanske regjeringen har erkært unntaktstilstandi kyststaten Colima. 23 mennesker er funnet døde, men tallet kan stige. Minst 300 er skadet.

Mange av innbyggerne i området bor i fattigslige hus som ikke er bygd for å tåle skjelv. Nattens jordskjelv målte 7,8 på Richters skala. Jordskjelv over 7 kan gjøre svært stor skade, og myndighetene frykter derfor at det ligger langt flere døde knust under ruinene.

- Plutselig falt huset sammen, og jeg ble begravet under en vegg, sier Doris Janet Robles (17) til USA Today. Doris var på bønnemøte hos en slektning da jordskjelvet plutselig begynte.

- Jeg holdt på å bli kvalt. Broren min klarte å få meg ut, sier hun.

47 år gamle Maria Elena Ramirez ble fanget under en vegg sammen med sønnen på syv år.

- Vi var fanget. Vi skrek om hjelp, men ingen fikk oss ut før noen i en forbipasserende bil stoppet. De fikk fjernet ruinene over oss, sier hun.

Jordskjelvet kunne merkes i hovedstaden Mexico City, der bygninger svaiet og innbyggerne samlet seg i gatene for sikkerhets skyld.

Mange av innbyggerne i området som ble hardest rammet tør ikke tilbringe natten under tak. De velger å sove på gata av frykt for etterskjelv.

INGEN LEKER IGJEN: Hjelpemannskapene er enda ikke fremme i alle landsbyene som ble rammet av skjelvet. Dødstallene kan stige raskt når myndighetene får bedre oversikt.
MISTET ALT:</B> Mange av nnbyggerne i Colima mistet alt i natt. I løpet av ett minutt hadde jordskjelvet ødelagt hjemmene deres.