Graver Jeltsins grav

MOSKVA (Dagbladet): Mens Boris Jeltsin får kunstig politisk åndedrett av sin svekkede presidentkollega Bill Clinton, har gruvearbeiderne fra det iskalde Vorkuta allerede gravd Jeltsins grav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Omgitt av massevis av tomme, men svært talende vodkaflasker, med utsikt til parlamentet Jeltsin bombet i 1993, ligger presidentens symbolske grav.

- Vi vil demonstrere helt til Jeltsin har gått av. Han er en marionette for storkapitalister og skurker, landets egentlige herskere, sier en uoffisiell talsmann for de streikende, Vladimir Potsjnij til Dagbladet .

Han og kameratene fra Vakuta helt nord i Ural er blant de mange millioner russere som ikke har fått lønn på mange måneder. De knytter neven over Jeltsins symbolske grav, og gjør ingen ting for å legge skjul på sitt hat.

Ingen av de trettitalls gruvearbeiderne lar seg imponere av at den amerikanske presidenten er på besøk i Moskva. I det hele tatt er det et merkelig toppmøte mellom Clinton og Jeltsin vi er vitne til.

Mens Vestens børser skjelver, og russisk økonomi og politikk kan være i fritt fall mot kaos, var det ingen ting i Moskvas bybilde i går som tydet på at det er storbesøk i byen. Da Dagbladet trålet byen i går, så vi ikke ett amerikansk flagg, og ikke et eneste bilde av verken Clinton eller de to presidentene sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer