Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Graver opp massegraver

Omkomne etter tsunamitragedien graves opp for å identifiseres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Så mange som 800 lik graves nå opp igjen av sanden ved Bang Muang i Thailand, skriver CNN.com. Årsaken er at det vil bli gjort nye forsøk på å få de avdøde identifisert.

Som Dagbladet.no tidligere har omtalt, ble massegravene opprettet som et midlertidig sted å oppbevare likene. I mangelen på mange nok kjølerom var dette en måte å forsinke forråtnelsesprosessen.

Når gravene nå åpnes igjen, blir det brukt DNA-testing for å gjøre identifikasjonsarbeidet så nøyaktig som mulig. Fra før er hvert av likene merket med lapper med samme nummer som gikk igjen på små pinner over gravene.

Thailandske myndigheter har tidligere sagt at bare lokale flomofre er lagt i massegravene, men det regnes som sannsynlig at noen turister kan ha blitt feilregistrert som thailendere.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal flere med vestlig utseende ha blitt flyttet til kjølecontainere i Yan Yao-tempelet. Her jobber norske eksperter, sammen med eksperter fra flere land, med å forsøke å sette navn på de døde.

Etter hvert vil det bli gjort forsøk på å samle alle de uidentifiserte likene i Thailand på et felles sted utenfor Phuket, skriver lokal presse. Dette vil gjøre identifiseringsarbeidet mer effektivt, sier Supachai Kunarattanapreukden, stedfortredende statssekretær i Thailands helsedepartement.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media