Gravid amerikansk soldat drept i badekar

Drapet signert «Zodiac Killer»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 23 år gamle militære tannlegen Megan Lynn Tourma ble funnet død av vaskehjelpen  i et badekar i et motellrom i Fayetteville i den amerikanske delstaten California den 21. juni, skriver Associated Press. 

På speilet var det skriblet inn et symbol bestående av et velkjent kryss over en sirkel, en signatur forbundet med den beryktede seriemorderen «Zodiac Killer».

Seriemorderen, som aldri har blitt identifisert, opererte i California på slutten av sekstitallet.

Han fikk tilnavnet fordi han sendte inn kodete meldinger til pressen hvor han informerte om detaljer rundt mordene, signert symbolet og sitt selvoppnevnte kallenavn.

Brev signert morderen

Det var også skrevet et brev som den lokale avisen The Fayetteville Observer mottok fire dager etter at mordet ble oppdaget:

«Det følgende er for å informere at jeg er ansvarlig for den drepte. Det var et mesterverk. Jeg innrømmer at jeg har drept mange ganger tidligere i flere stater, men nå skal jeg starte med å bruke min rollemodell sin signatur. Det vil bli enda flere (mord, journ.anm.) i framtiden.»

Etter avtale med det lokale politiet hold The Fayetteville Observer igjen brevet, som var signert med samme symbolet som ble funnet skrevet på speilet på åstedet.

MED «ZODIAC KILLER» SIN SIGNATUR
Lokalavisen The Fayetteville Observer mottok dette brevet fire dager etter mordet. FOTO: AP PHOTO/ THE FAYETTEVILLE OBSERVER
MED «ZODIAC KILLER» SIN SIGNATUR Lokalavisen The Fayetteville Observer mottok dette brevet fire dager etter mordet. FOTO: AP PHOTO/ THE FAYETTEVILLE OBSERVER Vis mer

Ikke seriemorder

Politiet tror ikke at det i dette tilfellet er snakk om seriemorder. Allikevel mener det at brevet kan være skrevet av morderen og er et viktig bevis i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi tror at det hele er en taktikk som ble brukt for å avlede oss fra etterforskning. Og for å skape en panikk i lokalsamfunnet, sier polititalsmann David Sportsmann.

Har en mistenkt

Politiet utfører fortsatt et vidt søk, men har en mistenkt i saken.

Politiet har avhørt en soldat som studerer psykologisk krigføring i Fort Bragg, hvor Toura også var utstasjonert.

Han samarbeider med politiet og er på dette punktet i saken ikke anholdt.

Den myrdede kvinnen var gravid i syvende måned, og skilt fra sin ektemann.

Gravid amerikansk soldat drept i badekar

Det er andre gang på seks måneder at en høygravid, ugift med militær tilknytning er funnet myrdet i den nordlige delen av California. Den første gangen ble også en medsoldat mistenkt og anholdt etter å ha flyktet til Mexico.

Politiet avventer den militære obduksjonen for å finne flere spor i saken.

- Vi er ved et kritisk punkt nå. Det er mange intervjuer og bevis som blir samlet sammen,  sier Sportsmann.

DREPT: Politiet etterforsker dødsfallet på den 23 år gamle Megan Lynn Tourma.