Gravid fratatt jobben

Margunn Melheim hadde fått ny jobb i Møre og Romsdal Røde Kors. Så fortalte hun at hun var gravid. Da ga den kvinnelige sjefen jobben til en mann i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 33 år gamle statsviteren fra Molde ble sjokkert, da hun uten forvarsel fikk beskjed om at jobben som organisasjonsutvikler var gått til en annen. Etter intervjurunden hadde hun fått skriftlig bekreftelse på at jobben var hennes.

- Da jeg fikk tilbudet, skrev jeg et brev til Røde Kors. Der gjorde jeg oppmerksom på at jeg var gravid, og skisserte flere alternative måter å jobbe på i permisjonstida, sier Margunn Melheim til Dagbladet.

Hun var innstilt på å jobbe deltid eller fra hjemmekontor det første året, og sier hun var ekstra fleksibel fordi jobben var ny. I tillegg til å opplyse om graviditeten, ba Melheim Røde Kors vurdere å gi henne en noe høyere lønn enn den hun ble tilbudt, samt gjøre rede for boligalternativer de hadde tilbudt.

- Jeg fikk et brev tilbake der Røde Kors skrev at det ikke lenger var aktuelt å tilby meg stillingen, sier Melheim.

Lovbrudd

I brevet, datert 9. desember 1998, skriver distriktsekretæren i Møre og Romsdal Røde Kors, Sissel Anda Jansen, blant annet: «Vi er ikke tjent med at vi ikke kan komme i gang igjen med arbeidet for fullt så tidlig som mulig på nyåret.» Hun skriver også at hun hadde sagt klart fra om at jobben medførte aktiviteter i helgene og kvelder, og at hun hadde inntrykk av at Melheim var klar for både reising og helgearbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer