Gravid kvinne blant de som har mistet livet i tyfonen

Nesten 370 000 mennesker er evakuert på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 25 år gammel kvinne døde etter at hun ble truffet av en telefonstolpe da tyfonen Rammasun traff østkysten av Filippinene i går, skriver ABC Net.

En gravid kvinne mistet livet da huset hun befant seg i kollapset i byen Lucena i Quezon-provinsen, sør for hovedstaden.

Så langt skal tyfonen ha tatt ti menneskeliv på Filippinene.

Bare fra lavere strøk og langs kysten har nesten 150 000 mennesker har blitt evakuert fra sine hjem.

TYFON: Den britiske varslingstjenesten Tropical Storm Risk sier tyfonen er av styrke to på en skala fra én til fem, men varsler at den vil stige til styrke tre på vei ut i Sør-Kinahavet. Tyfonen defineres allerede som den sterkeste som hittil i år har rammet Filippinene. Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO/SCANPIX
TYFON: Den britiske varslingstjenesten Tropical Storm Risk sier tyfonen er av styrke to på en skala fra én til fem, men varsler at den vil stige til styrke tre på vei ut i Sør-Kinahavet. Tyfonen defineres allerede som den sterkeste som hittil i år har rammet Filippinene. Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO/SCANPIX Vis mer

- Trær faller og det er bare regn og vind alle steder, sier øyenvitne Zhey Anzures til BBC. Da tyfonen i natt traff hovedøya Luzon hadde vindkastene en styrke på 185 kilometer i timen.

- Vil stige Mer enn 200 flyavganger er blitt innstilt de siste to dagene. Et Boeing 777-fly fra Singapore Airlines fikk et hull i vingen da vinden flyttet det fem meter ved flyplassen.

Det er under ett år siden tyfonen Haiyan tok over 6100 menneskeliv på Filippinene. Flere har nå fryktet at Rammasun vil den sterkeste til å treffe Manila.

Den britiske varslingstjenesten Tropical Storm Risk sier tyfonen er av styrke to på en skala fra én til fem, men varsler at den vil stige til styrke tre på vei ut i Sør-Kinahavet. Tyfonen defineres allerede som den sterkeste som hittil i år har rammet Filippinene.

Elektrisk sjokk
Totalt er nesten 370 000 mennesker er evakuert, hovedsakelig fra den østlige Albay-provinsen, og de materielle skadene er omfattende. Vinden har revet ned trær og strømledninger.

Flere veier er stengt, og Filippinenes største strømleverandør melder om strømbrudd i 85 prosent av områdene på landets største øy Luzon.  Flere av de omkomne døde på grunn av elektrisk sjokk, skriver NTB.

EVAKUERING: Totalt er nesten 370 000 mennesker er evakuert på Filippinene, hovedsakelig fra den østlige Albay-provinsen, og de materielle skadene er omfattende. Vinden har revet ned trær og strømledninger. Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG/SCANPIX
EVAKUERING: Totalt er nesten 370 000 mennesker er evakuert på Filippinene, hovedsakelig fra den østlige Albay-provinsen, og de materielle skadene er omfattende. Vinden har revet ned trær og strømledninger. Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG/SCANPIX Vis mer

De evakuerte tas hånd om på skoler og rådhus.

STENGTE VEIER: Flere veier er stengt, og Filippinenes største strømleverandør melder om strømbrudd i 85 prosent av områdene på landets største øy Luzon. Foto: REUTERS/Romeo Ranoco/Scanpix
STENGTE VEIER: Flere veier er stengt, og Filippinenes største strømleverandør melder om strømbrudd i 85 prosent av områdene på landets største øy Luzon. Foto: REUTERS/Romeo Ranoco/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer