Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravid kvinne døde etter å ha blitt sendt hjem fra sykehuset

Oppdaget ikke blodpropp i lungene.

OPPDAGET IKKE BLODPROPP I LUNGENE: Sykehuset Asker og Bærum sendte hjem en gravid kvinne med pusteproblemer med diagnosen astma i september i fjor. Dagen etter døde både kvinnen og det ufødte barnet. Foto: SCANPIX
OPPDAGET IKKE BLODPROPP I LUNGENE: Sykehuset Asker og Bærum sendte hjem en gravid kvinne med pusteproblemer med diagnosen astma i september i fjor. Dagen etter døde både kvinnen og det ufødte barnet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sykehuset Asker og Bærum sendte hjem en gravid kvinne med pusteproblemer med diagnosen astma i september i fjor.

Dagen etter døde både kvinnen og det ufødte barnet.

Kvinnen døde av blodpropp i lungene. Det ble verken oppdaget av legevakten eller fødeavdelingen ved Sykehuset Asker og Bærum, melder NRK.

Hendelsen skjedde i september i fjor, da den gravide kvinnen fikk pusteproblemer. Saken er nå til gransking hos Helsetilsynet.

Vestre Viken HF ønsker ikke å kommentere den pågående saken, men har erkjent at de stilte feil diagnose.

- Vi mener at symptomene pasienten hadde og at de funnene man gjorde ved undersøkelsen, ikke stemte med astma. Pasienten burde ha vært utredet med tanke på lungeemboli eller blodpropp i lungene, opplyser sykehuset.

Kvinnen var inne i sitt tredje svangerskap og var frisk i forkant av hendelsen.

Janne Hjelm Gabrielsen hos pasient- og brukerombudet i Akershus sier at dette er blant de mest alvorlige sakene de har hatt, men sier den ikke er unik.

- I noen saker opplever vi at sykehus og helsepersonell ikke bruker den informasjonen de har, og i noen tilfeller bruker de den feil. Pasient og pårørende skal bli hørt, men de må ikke stille diagnosen selv, sier hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!