Politiet etterlyser vitner:

Gravid kvinne endte på sykehus etter flukt: - Ble spyttet på

Onsdag forrige uke ble en gravid kvinne spyttet på og utsatt for hatefulle ytringer basert på hennes etnisitet, melder Oslo-politiet, som nå ønsker å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

SKADD: Den gravide kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus etter hendelsen onsdag forrige uke. Dette bildet er av hennes forslåtte kne. Foto: Privat
SKADD: Den gravide kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus etter hendelsen onsdag forrige uke. Dette bildet er av hennes forslåtte kne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gravid kvinne i 20-åra fra Oslo opplevde forrige uke det hun beskrev som sitt verste mareritt like ved en T-banestasjon i Oslo sentrum.

Kvinnen, som er lærerstudent og jobber i osloskolen, fortalte Dagbladet forrige uke at hun nettopp hadde levert sin sønn i barnehagen da hun fikk seg et ordentlig sjokk.

- Jeg ble overfalt av en kvinne, sa hun til Dagbladet på telefon fra Ullevål sykehus for en uke siden.

- Sa rasistiske ting

Kvinnen er gravid i sjette måned, og var tydelig traumatisert av episoden da Dagbladet snakket med henne.

- Jeg var på vei til T-banen da en kvinne kom mot meg. Hun begynte å spytte på meg og sa rasistiske ting. Jeg klarer ikke å huske hva hun sa, men hun var aggressiv og jeg ble redd, sa kvinnen til Dagbladet.

Kvinnen, som ønsker å være anonym etter den dramatiske hendelsen, er andregenerasjons innvandrer, men er født i Norge.

- Jeg ble litt redd da det skjedde, og gikk videre. Jeg sa ikke noe tilbake til henne, noe jeg vanligvis ville gjort. Hun fortsatte å rope etter meg og spytte mot meg. Hun ba meg dra tilbake der jeg kom fra. Jeg var så redd at jeg begynte å løpe, sa kvinnen.

Fredag går politiet ut og etterlyser vitner til hendelsen, som skal ha funnet sted ved Lakkegata/Breigata i Oslo rundt 09.45 onsdag morgen forrige uke.

- Skrek etter hjelp

Som kvinnen selv forklarte til Dagbladet, skriver politiet at kvinnen falt da hun forsøkte å løpe fra hendelsen, men at to vitner kom til stedet og hjalp henne.

- Jeg klarte ikke å løpe og falt. Jeg skrek etter hjelp før det kom en mann og en dame og hjalp meg opp. Da stakk også kvinnen av, forklarte kvinnen.

Vitnene beskrives av kvinnen som en voksen dame med lyst hår som hjalp henne opp og som snakket til mistenkte. Samt en mann med en liten brun hund. Nå ønsker politiet at disse to vitnene melder seg.

- Jeg var veldig skremt og blødde fra kneet. Jeg fikk skrubbsår og høyre side av magen traff bakken. Ambulanse kom og de kontaktet politiet, sa hun.

Fornærmede har beskrevet gjerningsperson som en kvinne i 30 årene, lys hudfarge, ca. 170 centimeter høy, med kort mørkt hår, normal kroppsbygning. Kvinnen skal ha vært iført store lyse klær og snakket østlandsdialekt.

- Andre vitner som var i området i angitt tidsrom og som kan ha sett noe eller har opplysninger i saken, bes også ta kontakt med politiet på tlf. 22 70 51 00 mellom klokka 08-15, eller på e-post, skriver politiet.

Kvinnen sa til Dagbladet forrige uker at hun begynte å få rier, og at hun måtte rett på sykehus.

- Det har satt dype spor både psykisk og fysisk. Nå får jeg ikke forlatt senga i det hele tatt, fortalte kvinnen.

Hun mener kvinnen som skrek og spyttet etter henne hadde rasistiske motiver. Politiet etterforsker hendelsen som hatkriminalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer