Gravid kvinne lagt inn på sykehus: - Ble spyttet på og bedt om å dra dit jeg kommer fra

Kvinne i 20-åra forteller om overfall i Oslo sentrum. Gravid i sjette måned og lagt inn på sykehus.

SKADD: Kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus etter hendelsen onsdag. Dette bildet er av hennes forslåtte kne. Foto: Privat
SKADD: Kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus etter hendelsen onsdag. Dette bildet er av hennes forslåtte kne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En gravid kvinne i 20-åra fra Oslo opplevde onsdag formiddag hennes verste mareritt like ved en T-banestasjon i Oslo sentrum.

Kvinnen, som er lærerstudent og jobber i osloskolen, hadde nettopp levert sin sønn i barnehagen da hun fikk seg et ordentlig sjokk.

- Jeg ble overfalt av en kvinne, sier hun til Dagbladet på telefon fra Ullevål sykehus i Oslo fredag morgen.

Gravid

Hun er gravid i sjette måned, og er tydelig traumatisert av episoden da Dagbladet snakker med henne.

- Jeg var på vei til T-banen da en kvinne kom mot meg. Hun begynte å spytte på meg og sa rasistiske ting. Jeg klarer ikke å huske hva hun sa, men hun var aggressiv og jeg ble redd, sier kvinnen til Dagbladet.

Kvinnen, som ønsker å være anonym etter den dramatiske hendelsen, er andregenerasjons innvandrer, men er født i Norge.

- Jeg ble litt redd da det skjedde, og gikk videre. Jeg sa ikke noe tilbake til henne, noe jeg vanligvis ville gjort. Hun fortsatte å rope etter meg og spytte mot meg. Hun ba meg dra tilbake der jeg kom fra. Jeg var så redd at jeg begynte å løpe, sier kvinnen til Dagbladet.

- Veldig skremt

Da gikk det galt.

- Jeg klarte ikke å løpe og falt. Jeg skrek etter hjelp før det kom en mann og en dame og hjalp meg opp. Da stakk også kvinnen av, sier hun.

Hun mener kvinnen som skrek og spyttet etter henne hadde rasistiske motiver.

- Jeg var veldig skremt og blødde i kneet. Jeg fikk skrubbsår og høyre side av magen traff bakken. Ambulanse kom og de kontaktet politiet, sier hun.

Hun sier hun begynte å få rier og måtte rett på Ullevål sykehus.

- Det har satt dype spor både psykisk og fysisk. Nå får jeg ikke forlatt senga i det hele tatt, sier kvinnen.

Etterforskes

Dagbladet har sett kvinnens innskrivingsdokumenter fra sykehuset. Krimvakta i Oslo-politiet opplyser også at de er kjent med saken og anmeldelsen. De har imidlertid ikke fått avhørt den fornærmede kvinnen ennå.

Hendelsen skjedde rundt 09.45 onsdag morgen.

- Det var veldig skremmende og skjedde ti minutter etter at jeg hadde levert sønnen min i barnehagen. Jeg tør ikke tenke meg hvordan det hadde vært hvis han var der, sier hun.

Lørdag formiddag er kvinnen fortsatt ikke avhørt, opplyser hun til Dagbladet.

- Jeg har ikke hørt noe fra politiet siden torsdag. Legene og jordmødrene sier at jeg ikke kan dra hjem og må forvente å være her noen uker til. Jeg føler meg ok, og prøver å gå to-tre ganger i løpet av dagen, men det er risikoen for at jeg mister barnet som gjør at jeg må være obs på hvor mye jeg kan stå og gå, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer