Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA

Gravid kvinne skutt i magen: Tiltalt for drap på fosteret

- Det eneste virkelige offeret i dette var det ufødte barnet.

VARETEKT: Kvinnen var fem måneder på vei da hun ble skutt i magen utenfor en butikk i fjor. Nå er hun tiltalt for uaktsomt drap på fosteret som døde. Foto: Reuters
VARETEKT: Kvinnen var fem måneder på vei da hun ble skutt i magen utenfor en butikk i fjor. Nå er hun tiltalt for uaktsomt drap på fosteret som døde. Foto: Reuters Vis mer

En kvinne fra Alabama som var gravid da hun ble skutt i magen har nå blitt tiltalt for uaktsomt drap etter at det ufødte barnet døde, melder The Guardian.

Kvinnen skal ha vært fem måneder på vei da hun ble skutt utenfor en butikk ved Birmingham i Alabama i desember 2018.

På onsdag ble kvinnen tiltalt av en jury for uaktsomt drap og kommer til å forbli i varetekt i Jefferson County i Alabama. Kausjonen ligger på $50 000 eller over 425 000 kr.

Kvinnen som skjøt henne i magen skal ha gått fri, skriver avisa.

Hevder moren tok initiativ

Saken har skapt furore blant abortaktivister som sier dette er «sjokkerende bevis på hvordan statens restriktive abortlover blir brukt mot gravide kvinner».

- Etterforskning viser at det eneste virkelige offeret i dette var det ufødte barnet, uttalte politibetjent Danny Reid etter hendelsen.

Han understreker at det var moren til det ufødte barnet som tok initiativ til og fortsatte krangelen som førte til at fosteret døde, og derfor må stå ansvarlig.

Dette kommer etter at guvernøren i Alabama, Kay Ivey, godkjente USAs strengeste abortlov i mai som forbyr abort under nesten enhver omstendighet - inkludert voldtekt og incest.

Alabama er en av 38 stater mer abortlover som anser et foster som et potensielt offer.

Raser på sosiale medier

Bestemmelsen har ført til ramaskrik på Twitter fra abortaktivister som støtter den tiltalte kvinnen:

- Hun er tiltalt for uaktsomt drap etter å ha mistet et barn i svangerskapet som følge av å ha blitt skutt i magen FEM ganger. Skytteren forblir fri, skriver abortgruppa i Alabama Yellowhammer Fund.

- Vi kommer til å få henne ut av fengsel og støtte henne under rettsprosedyren.

Ilyse Hogue, presidenten til abortgruppa Naral Pro-Choice America, understreket på Twitter at det er slik 2019 ser ut for en farget gravid kvinne uten midler i en «rød» stat.

- Dette skjer nå, slår hun fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling