SNURRET OG KOLLIDERTE: En gravid kvinne havnet på sykehus etter denne frontkollisjonen på riksvei 303 ved Larvik. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken, men politiet oppfordrer innstendig publikum til å være forsiktige på det lumske Vestfolds-føret. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
SNURRET OG KOLLIDERTE: En gravid kvinne havnet på sykehus etter denne frontkollisjonen på riksvei 303 ved Larvik. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken, men politiet oppfordrer innstendig publikum til å være forsiktige på det lumske Vestfolds-føret. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTOVis mer

Gravid kvinne til sykehus etter kollisjon

Fire ulykker i Vestfold på halvannen time. Vær forsiktige, oppfordrer politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utrykningsenhetene i Vestfold har hatt en stri ettermiddag så langt; siden klokka 14 har de rykket ut til ikke mindre enn fire bilulykker.

Krasjet i kryss
- Den første meldingen kom inn klokka 14.29. To personbiler på kryssende kurs krasjet på Åbol i Sandefjord. Føreren og passasjeren i den ene bilen ble fraktet til sykehuset i Sandefjord, mens føreren i den andre bilen havnet på legevakta. Ingen av dem er alvorlig skadd, forteller operasjonsleder Johs. Nysæter ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet arbeider nå med å finne ut hvem som brøt vikeplikten før kollisjonen. Førerne er i 30/40-årsalderen.

Ulykke nummer to skjedde litt lenger sør, i Klåstadkrysset mellom Larvik og Sandefjord. En gravid kvinne ble sendt til sykehus etter at bilen hun satt i, frontkolliderte.

- Meldingen kom inn klokka 15.11. En personbil på vei sørover fra Sandefjord snurret etter en sving, kom over i motgående kjørefelt og traff den andre bilen i fronten, forteller Nysæter.

Den gravide kvinnen ble fraktet til sykehuset i Tønsberg for sjekk, mens to andre kvinner havnet på legevakta i Larvik. Ingen av kvinnene, som er i 20/30-årsalderen, skal være alvorlig skadd.

På taket
Omtrent samtidig havnet en personbil på taket i Sandefjord.

- Klokka 15.14 fikk vi melding om at en bil med en kvinne og et åtteårig barn kom for langt utpå høyrekanten, fikk skrens og havnet på taket. De to kom fra det uten skader, men ble rutinemessig fratket til sykehuset i Tønsberg for sjekk, sier operasjonslederen.

Så, i 16-tida kom det inn melding om en kjedekollisjon på E18 ved Ramsum mellom Stokke og Sandefjord. Meldingen måtte etter hvert modereres noe.

- Det viste seg at et vogntog fra Latvia hadde havnet på tvers i kjørebanen. Tilsynelatende var ikke kjøretøyet tilstrekkelig utstyrt for føret, sier Nysæter.

Politimannen oppfordrer innstendig publikum til å vise aktsomhet på det vanskelige Vestfolds-føret.

- Det har snødd i hele dag, og nysnøen har lagt seg oppå tidligere brøytet underlag. Dette gjør det vanskelig å beregne føret, og mange utviser overmot, sier Nysæter, som råder folk til å holde avstand og tilpasse farten etter forholdene, spesielt i svinger.