Gravid Linda funnet drept

STORVIKSKARET (Dagbladet): Nesten nøyaktig ett år etter at hun forsvant, ble det som etter alt å dømme er levningene etter 18 år gamle Linda Didriksen funnet cirka 25 kilometer fra hjemstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Hørte krangel ved funnstedet

 Linda skulle bli mor samtidig med Silje

Ingen er siktet for det antatte drapet, men Lindas jevnaldrende samboer er mistenkt for å ha avgitt uriktig forklaring for et halvt år siden.

I dag blir samboeren trolig avhørt på nytt. Han har ikke vært i avhør siden desember i fjor.

- Jeg understreker at han ikke er mistenkt i den antatte drapssaken, men derimot for å ha forklart seg bevisst uriktig om en episode som skjedde natten før hun forsvant, sier politiinspektør Tone Vangen ved Bodø politidistrikt.

Kranglet

Hun leder etterforskningen i samarbeid med Kripos-taktiker Olaf Seljesæther og spesialetterforsker Arnt Fuglaas ved Gildeskål lensmannskontor.

Etter hva Dagbladet erfarer, skal samboeren ha unnlatt å fortelle at paret hadde en voldsom krangel natten før Linda forsvant. Han har oppgitt at han sist så Linda forlate hybelhuset der de begge bodde klokka 16.00 1. juni i fjor, men ingen andre vitner skal ha sett henne siden kvelden før.

Politiet vil bare bekrefte at forskjellen i forklaringene var så markant at de fant det riktig å gi ham status som mistenkt for uriktig forklaring.

19-åringen er opprinnelig hjemmehørende i Inndyr i Gildeskål, kommunesenteret som ligger få kilometer fra elvemunningen hvor det som trolig er Linda Didriksens klær ble funnet torsdag.

Var gravid

Det er nå kommet fram at Linda Didriksen var gravid da hun angivelig ble drept.

Det var natt til lørdag at to polititjenestemenn fra Bodø dro ut i terrenget ved Storvikskaret med hver sin hund. De var alene. Kort etter fant den ene hunden levningene etter det som trolig er en drept Linda Didriksen.

- Vi lot hundeførerne jobbe helt i fred. Vi fant Linda fordi vi lette bevisst etter et sted å gjemme et lik, opplyser politiinspektør Tone Vangen.

Drapsmannen kunne neppe ha funnet et mer velegnet sted i nærmiljøet: Gamle Riksvei 17 over Storvikskaret er en to-tre kilometer lang veistump. Den ble gjort om til blindvei da det ytterst rasfarlige skaret ble velsignet med tunnel for noen år siden.

I går kveld ved 19-tida fraktet en begravelsesbil ut levningene av det politiet tror er Linda.

Levningene blir i dag sendt videre til Rettsmedisinsk Institutt.

- Nåla i høystakken

Politinspektør Vangen går ikke med på at politiet burde ha funnet den antatt drepte 18-åringen tidligere - til tross for at funnstedet ligger bare drøyt 15 km fra Lindas bopel på Ørnes:

- Å søke etter Linda har vært som å lete etter nåla i høystakken, sier Vangen.

Hun avviser også at politiet har kunnet etterforske saken som et drap før den siste tida. Saken har i ett år vært etterforsket som en forsvinning med to mulige årsaker - ulykke/selvmord eller drap.

- Hvorfor går dere nå ut og kaller saken et drap?

- Funn på funnstedet i Storvikskaret, kombinert med ett års etterforskning der intet har tydet på at Linda ønsket å forsvinne.

- Hvilke funn tyder på drap?

- Ingen kommentar.

- At Lindas klær er funnet 15 km nord for funnet av levningene, ved utløpet av et elvejuv, har kanskje også betydning?

- Det gjør ikke forholdet mindre mistenkelig, sier Tone Vangen.

En hofteskål - muligens dratt bort av et dyr - skal ha vært den første indikasjonen på at en død person lå i området.

Funnet onsdag

Hofteskålen skal ha blitt funnet ved Storvikvannet, som ligger oppe på det flate høydedraget på toppen av Storvikskaret.

Vannet ligger på den andre siden av blindveien i forhold til hvor levningene av den antatt drepte Linda Didriksen ble funnet natt til lørdag.

Funnet skal ha blitt gjort allerede onsdag, men ble ikke tolket riktig før to døgn seinere.Etterforskningen av Lindas forsvinning, som nå er blitt en drapsgåte, skjøt ikke fart før Kripos ble koblet inn i saken i begynnelsen av mai.

- Jeg tror vi alle hadde gått litt tomme og var slitne. Vi følte at vi hadde lett etter Linda på alle mulige steder. Så vi ba om assistanse fra Kripos. Samarbeidet med dem ga ny inspirasjon. Vi bestemte oss for å søke på flere nye steder i nabokommunen Gildeskål.

FUNNET: Linda Didriksen.
FUNNSTEDET: Spesialetterforsker Arnt Fugløy ved Storvikskaret. Linda Didriksen ble funnet like bak åsen bak hovedkvarteret til politiet.