Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravid med en annen mann

NEW YORK( Dagbladet): Monica Lewinsky ble gravid med en 42 år gammel ugift mann som arbeidet i Pentagon i 1996 etter at hun var flyttet fra Det hvite hus. Monica tok abort, og fortsatte å ha telefonsex med president Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet til Thomas, som mannen heter, varte bare noen uker. Han er nå nygift, og ante ingen ting om forholdet til presidenten før han leste om det i januar 1998. Monica var aldri alene med Clinton i 1996, men forholdet var ikke slutt før i mai 1997.

- Historien om Thomas kommer fram i Andrew Mortons bok. Det stemmer at du ble gravid og tok abort? spurte Barbara Walters da hun intervjuet Monica Lewinsky for ABC i går.

- Ja, svarte Monica stille.

Beruset av makt

Monica Lewinsky avslører at hun er livredd Kenneth Starr, men kan ikke snakke om hvordan hans folk behandlet henne fordi hun har en immunitetsavtale med spseialanklageren.

Walters viser defor til Andrew Mortons bok som beskriver 16.januar 1998 på Ritz Carlton Hotel i Washington hvor Monica intetanenede skal møte Linda Tripp og blir hentet av to bevæpnede FBI-agenter og seks Starr-etterforskere. De truet henne med 27 års fengsel hvis hun ikke samarbeidet. De truet også med å fengsle moren, og Monica vurderte å hoppe fra vinduet i hotell-rommet i 10.etasje.

- Jeg har aldri vært så livredd i hele mitt liv.

- Da du kom hjem til moren din den natta, passet moren din på deg hele tiden. Fryktet hun at du ville ta livet ditt?

- Hun gjorde vel det, og jeg følte meg så ansvarlig for alt. Jeg tenkte på hvordan jeg skulle redde presidenten.

- Du tenkte på president Clinton?

- Ja, og meg selv, svarte Monica.

Fri sex

- Du viste presidenten tangatrusen din. Hvordan våget du? Jeg mener -hvem gjør sånt?

- Det var en liten flørtende gest. Det er bare sånn jeg er.

- Var det for å si fra at du var ledig?

- Jeg tror jeg mente noe sånt som at også jeg var villig til å leke.

- Sa du noen ganger til deg selv at 'dette er galt', 'dette er galt for presidenten', 'dette er galt for landet'?

- Nå skulle jeg ønske at jeg hadde sagt det til meg selv. Men jeg gjorde det ikke da. Jeg var betatt og opphisset og jeg hadde det morsomt.

- Forsøkte moren din å få deg til å bryte forholdet?

- Ja, det gjorde hun. Men alle som kjenner meg vet hvor sta jeg er. Så jeg gjorde det ikke.

- Vusste faren din om foholdet til presidenten?

- Nei, så da han fikk vite at det var USAs president som hadde såret datteren hans, var det ikke så lett. Han kunne jo ikke ta igjen.

Cocktailkjolen

- Hvorfor beholdt du den blå kjolen med sædflekker? Og hvorfor ga du Starr kjolen?

- Jeg beholdt kjolen som en spøk. Da det ble alvor hadde jeg ikke noe valg. Jeg ble livredd for å hindre rettens arbeid. Jeg måtte passe på meg selv og min familie.

- Følte du at du måtte fortelle absolutt alt - også om kjolen?

- Det kan du banne på. Og det gjorde jeg. Hver eneste mann jeg har møtt siden, har lurt på hvorfor. Det er ydmykende.

- Hva ville du gjort med kjolen hvis du fikk den tilbake.

- Brenne den, sier Monica Lewinsky med ettertrykk.

- Du er beskrevet som tøyte, forførerske og plageånd. Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Jeg er intelligent og loyal. Jeg er portrettert på en gal måte, svarte Monica uten å blunke.

Men da Walters spurte om hun ville beskrive forholdet til Clinton som seksuelt ble hun knisende flau.

- Vi hadde ikke samleie, men det var jo seksuelt på en måte. Han sa han måtte bli mer kjent med meg for å ha samleie. Og han var redd for å bli abhengig av meg.

- Sa Clinton noe som ga deg håp om en framtid med Clinton?

- Ja, han gjorde der. Han sa han ville ha mer tid med meg, og at det muligens ville skje om tre år. Jeg var forbauset. Og så sa jeg at jeg trodde vi ville bli et godt team. Han sa da det ville bli vanskelig for meg når han ble 75 år og måtte tisse hele tiden.

- Følte du konkurranse meg Hillary CLinton?

- Ja, det gjorde jeg.

- Tenkte du noen ganger på Hillary Clinton?

- Ja, men jeg trodde aldri hun ville få vite noe, sa Monica som ikke tror at forholdet ødela noe for Bill CLintns jobb som president.

- Hvorfor lot du ham ikke være i fred og levde ditt eget liv?

- Jeg var så opptatt av ham at jeg oppsøkte alle offentlige tilstelninger for å få øyekontakt. Jeg kunne jo ikke ringe ham, sa Monica.

- Jeg var 23 år og utålmodig. Jeg trodde han var forelsket i meg. Første gang jeg så ham var en mottagelse. En mann full av energi, sensualitet og tiltrekkende. Det var intens øyekontakt, sa Monica som stadig så ut til å nyte en slags makt i intervjusituasjonen.

- Hvordan torde du legge an på USAs president?

- Flørting er som å danse. En tar et skritt og så følger den andre.

- Var det for å si at du var tilgjengelig?

- Det var for å si at også jeg var tilgjengelig.

- Hvordan ble du så raskt intim?

- Folk forstår kanskje ikke at han var min seksuelle sjelefrende, sier Monica som endrer seg raskt når det er snakk om Clintons ord om henne som 'That woman'.

- Den Bill Clinton jeg trodde jeg kjente var full av ekte anger. Den personen jeg nå ser er hundre prosent politiker og angeren handler bare om at han er blitt oppdaget, sier Monica Lewinsky.

- Jeg har følt meg som søppel. Møkkete. Og jeg har vært skuffet, sa Monica.

I går begynte den store Monica-uka som så langt vil gi president Bill Clintons tidligere elskerinne nesten 24 millioner kroner i inntekter. Og det er bare starten. Den menneskelige siden kan Monica glemme. Hillary snudde ryggen til hennes beklagelser og tilbakte kvelden i New York uten tv.

50 millioner seere

ABC regner med at mellom 30 og 50 millioner mennesker så det to timer lange intervjuet med 30 sekunders reklamespotter til 800 000 dollar.

En annen mann

Det tøffeste spørsmålet var om en annen elsker, en 42 år gammel mann i Pentagon, som hun hadde en kort forhold til etter at forholdet til president Clinton var slutt i 1996.

- En intelligent og spennende mann. Jeg trivdes sammen med ham og hadde følelser for ham, men de var ikke så sterke, sier Monica som i intervjuet engster seg for hva faren hennes vil si om dette forholdet. Hun har ikke fortalt ham om de 14 dagene det varte.

Mannen, som heter Thomas til fornavn, visste ingen ting om president Clinton forhold til Monica før han hvit av skrekk leste avisene i januar i fjor. Så langt har Thomas sluppet unna jurister og journalister. Han var ugift da han var sammen med Monica, nå er han nygift.

- Jeg hadde ingen følelse av egenverdi og trodde aldri jeg kunne være førstevalget til en mann, sier Monica for å forklare sin hang til gifte menn. En hang hun sverger er kurert nå.

- Er Bill Clinton en sensuell og lidenskapelig mann, spør Barbara Walters Monica som svarer:

- Gosh, jeg kommer i trøbbel for å si dette, men..

- Ikke i mer trøbbel enn du allerede har vært, Monica..

- Jeg har immunitet.

- Du har immunitet her.

- Jeg synes han er - jeg synes han er en veldig sensuell mann som har masse sensuelle følelser. Og jeg tror han har hatt en sterkt religiøs oppdragelse. Og jeg tror han kjemper - jeg tror han kjemper med sin sensualitet fordi jeg tror at han ikke synes det er OK. Og jeg tror han holder seg tilbake, og så klarer han ikke mer, svarer Monica.

Tripp-hat

Monica har dette å si om Linda Tripp, som avslørte forholdet mellom presidenten og Monica:

- Dette er faktisk noe som jeg tror folk flest ikke har forstått det siste året. Og det viktig å forstå det. Jeg møtte Linda Tripp i Pentagon, og jeg tror at da jeg fant ut at hun hadde arbeidet i Det hvite hus, så ble hun mer spennende. Jeg lengtet så etter å komme tilbake til Det hvite hus, og håpet og trodde jeg skulle få komme tilbake dit. Hun(Linda) sa at jeg var nøyaktig den typen presidenten ville like. Og ord som 'jeg skal vedde på at du kunne få et forhold til ham'. Etter valget sa hun at hun synes jeg skulle komme meg tilbake til Det hvite hus. Nå er din tid kommet, sa hun. Så til slutt sa jeg til henne: Jeg har hatt et forhold til ham. Du må ikke tro det vil skje igjen.

- Og så ble slusene åpnet, spør Walters.

- Ja, svarer Monica.

- Hva synes du om Linda Tripp? spør Walters

- Jeg synes synd på henne. Jeg ville ikke likt å være henne. Hun - hun er ikke meg, svarer Monica.

Starr-sperre

Monicas anstrengte forhold til spesialanklager Kenneth Starr kommer lite fram i intervjuet med Walters. Immunitetsavtalen hun måtte inngå med Starr hindrer henne i å snakke om hvilken behandling hun har fått av Starrs etterforskere.

Nå bekymrer Monicas nærmeste seg for intervjuet som Monica har gitt til Jon Snow i Channel 4 i England. Snow fortalte Larry King tirsdag at Monica vurderte å kaste seg ut av hotell-vinduet da hun ble nektet kontakt med advokat og foreldre under første avhør.

I boka, 'Monicas Story', som legges ut i dag har hun derimot ingen avtale som sperrer. Ryktene sier at anklagene mot Starr er sterke, og mange regner med at Starr kan bli så sint at at han vil anklage henne for å bryte avtalen og sette i gang en rettsak, skriver New York Times.

24 millioner

Intervjuet med Walters gir ikke Monica noen inntekt. ABC derimot tjener kolossalt på reklamespottene hvor prisen har gått til værs og koster nesten 6,2 millioner kroner for 30 sekunder.

Monica får 660 000 dollar for intervjuet i Channel 4, 600 000 dollar i forskudd for boka. Ti prosent royalty for boka, som kommer i opplag på 400 000 eksemplarer, gir henne allerede nå 600 000 dollar i tillegg til forskuddet. Ifølge Los Angels Times blir summen rundt tre millioner dollar - nesten 24 millioner kroner.

Mandag er Monica på plass i Harrods i London og i ukene som kommer vil hun reise rundt i Europa og snakke om boka si.

KURERT: I intervjuet med stjernejournalisten Barbara Walters hevdet Monica Lewinsky at hun aldri skal ha forhold til gifte menn igjen.
TOK ABORT: Monica Lewinsky avslører at hun ble gravid med en annen, i samme periode hun og presidenten var sammen.
I ALLE KANALER: TV-intervjuet ble sendt på ABC i natt. I kveld sendes det i Norge.