Gravid, men kun på Rimi

Anni Pedersen fra Oslo kjøpte to graviditetstester på Rimi. Begge indikerte at hun var gravid, selv om dette ikke var tilfellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anni kjøpte to tester nettopp for å være sikker på at prøven ble riktig.

- Da jeg så resultatet av testen, ble jeg ganske nedtrykt, forteller den 29 år gamle studenten som ikke hadde planer om å få barn akkurat nå.

Tragisk

Graviditetstesten «MayBe Baby» har to ruter. En som viser om testen er riktig utført, en annen som skal vise en eventuell graviditet. I Anni Pedersens tilfelle ble en strek markert i begge rutene, på begge testene.

- Det er helt tragisk. Det var ikke så kritisk for meg, men tenk på de som har prøvd lenge å få barn, sier Anni.

Importøren av graviditetstesten «MayBe Baby» som selges i Rimi-butikker landet rundt, har mottatt flere klager på testen.

99 prosent sikker

«De to strekenes farge og intensitet kan være ulike i de to feltene, men dette har ingen betydning for testen,» står det å lese i bruksanvisningen. Videre står det at testen er 99 prosent sikker. Ifølge den norske importøren DiagNor AS er problemet med noen av testene at hele teststripsen har forskjøvet seg. Det har ført til at partikler som skal vise om testen er utført, har forskjøvet seg til det området som skal vise om testeren er gravid. Den finske produsenten vil etter sommeren starte produksjon av nye tester, der latexstripsene skal byttes ut med et nytt og bedre materiale.

Rune Vegusdal i DiagNor AS har ikke oversikt over hvor mange tester som er igjen av det gamle partiet, og hvor mange av disse som er defekte.

- Vi ser ingen grunn til å trekke det resterende partiet fra markedet, sier Vegusdal.