Gravid Mette-Marit må trappe ned

Kronprinsesse Mette-Marit sliter med lavt blodtrykk. Nå har hun fått beskjed av legene om å ta det med ro i tiden som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25. april ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit var gravid. I desember venter hun og Haakon sitt andre barn. Selv har hun sønnen Marius fra et tidligere forhold.

Nå er det klart at graviditeten ikke forløper helt problemfritt. Mette-Marit har lavt blodtrykk og legene mener at hun må ta det mer med ro, og ikke farte rundt og åpne utstillinger og delta på offentlige tilstelninger i samme tempo som hun har gjort til nå.

Legen har nemlig kommet med klare anbefalinger om at kronprinsesse Mette-Marits program må reduseres, og det har nå Slottet tatt til etterretning.

Mette-Marit vil derfor ikke være til stede ved utdelingen av bidrag fra Kronprinsparets Humanitære Fond under TroNett-konferansen i Trondheim torsdag. I stedet stepper kronprins Haakon inn og foretar utdelingen.

Kronprinsessen deltar heller ikke ved politiets sikkerhetskonferanse i Drammen neste onsdag. Også da tar Haakon over og representerer kongehuset. Hun hadde nemlig fått føling med svangerskapskvalme og dertil dårlig form.

Barnet som etter terminen ser dagens lys i desember, blir nummer tre i arverekkefølgen, etter kronprins Haakon og storesøster Ingrid Alexandra. Barnet blir kongeparets fjerde barnebarn, etter at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn fikk datter nummer to, Leah Isadora Behn.

(ANB)

MOTE-PRINSESSE: Her gjester Mette-Marit Oslo Fashion Week for en uke siden.