Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gravide Anna fløt med datteren på en stokk

Gravide Anna Asplund (33) fra Stockholm og hennes 2-årige datter Ebba ble sugd ut på havet da flodbølgen traff Khao Lak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med den ene hånda i et krampaktig grep rundt en trestamme kjempet hun for sitt og datterens liv.

Flere timer etter at flodbølgen skylte inn over Khao Lak, ble Anna og datteren funnet av en redningsbåt, langt til havs.

-  Vi er utrolig glade for at de har klart seg, sier Annas svigermor Berit Asplund.

Anna, som er gravid i femte måned, bodde sammen med mannen Fredrik og moren Gunilla Liljekvist i en bungalow 40 meter fra stranda i Khao Lak. De kom julaften, og skulle feire jul og nyttår i ferieparadiset. Da flodbølgen traff to dager seinere, satt Anna og spiste frokost med datteren Ebba. Fredrik hadde gått til stranda.

Anna og datteren Ebba klarte å redde seg unna den første bølgen. Men etter hvert måtte de gi tapt for de frådende vannmassene. Før vannet sugde henne ut fra stranda, klarte Anna å klamre seg til et tre som vannet hadde revet opp. Det reddet livet hennes.

Annas mann Fredrik, som var på stranda da flodbølgen traff, klarte seg uten alvorlige skader. Også Annas mor overlevde.

Familien ble gjenforent på et sykehus i Phuket, og venter nå på å komme hjem til Sverige.

 KLARTE SEG:  Anna Asplund (33) fra Stockholm er gravid i femte måned. Hun reddet sitt og datteren Ebbas liv ved å klamre seg til en trestamme, da hun ble skylt ut på havet av bølgen. Foto: The Nation
KLARTE SEG: Anna Asplund (33) fra Stockholm er gravid i femte måned. Hun reddet sitt og datteren Ebbas liv ved å klamre seg til en trestamme, da hun ble skylt ut på havet av bølgen. Foto: The Nation Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media