Gravide Farzana (25) steinet til døde av sin egen familie

Den pakistanske kvinnen hadde giftet seg med mannen hun elsket.

ÆRESDRAP: Faren og brødrene til Farzana Parveen (25) deltok i drapet på den gravide kvinnen utenfor et rettslokale i Lahore i Pakistan. Foto: Reuters/NTB Scanpix
ÆRESDRAP: Faren og brødrene til Farzana Parveen (25) deltok i drapet på den gravide kvinnen utenfor et rettslokale i Lahore i Pakistan. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det brutale æresdrapet skjedde i går utenfor et rettslokale i Lahore i Pakistan, skriver Daily Mail.

Midt på lyse dagen ble Farzana Parveen og hennes ektemann Mohammad Iqbal angrepet av rundt tjue personer i kvinnens familie, deriblant hennes egen far og hennes brødre.

Parveen, som var gravid i tredje måned, ble slått ihjel med murstein og batonger foran ei større gruppe skuelystne.

Murstein Ifølge en talsmann for politiet, Naseem Butt, hadde 25-åringen giftet seg med Mohammad Iqbal, som hun hadde vært forlovet med i en årrekke - mot familiens vilje, skriver nyhetsbyrået AP.

Parveens far hadde stevnet Iqbal for retten for å ha stukket av med datteren, sier hennes advokat Mustafa Kharal.

Advokaten forteller at 25-åringens slektninger ventet på ekteparet utenfor rettslokalet i Lahore. Da paret dukket opp, avfyrte familiemedlemmer skudd i lufta og prøvde å rive Farzana Parveen fra ektemannen, forteller Kharal.

Da kvinnen motsatte seg, skal hennes far, hennes brødre og andre slektninger ha gått løs på henne, etter hvert også med mursteiner fra en anleggsplass i nærheten.

- Vi var forelsket Ektemannen Mohammad Iqbal (45) sier han begynte å treffe Parveen etter at hans forrige kone døde.

- Vi var forelsket, sier han.

Iqbal hevder kvinnens familie ville ha penger fra ham hvis han skulle gifte seg med henne.

- Jeg bare tok henne med meg til retten og registrerte ekteskapet, sier han.

- Æresdrap Politiets talsmann, Naseem Butt, sier Parveens far er preget av det som er skjedd, og at han omtaler drapet på datteren som et æresdrap.

En menneskerettighetsorganisasjon i Pakistan, Human Rights Commission of Pakistan, slapp en rapport i forrige måned hvor det går fram at 869 kvinner ble drept i såkalte æresdrap i 2013.

Andre organisasjoner mener de faktiske tallene er enda høyere.

Menneskerettighetsforkjempere sier at få slike saker når retten. Selv i saker som ender med domfellelse, er det ikke uvanlig at drapsmannen går fri. Ifølge pakistansk lov har familien til offeret rett til å tilgi gjerningsmannen.

- Ved æresdrap er det ofte offerets egen familie som tar livet av henne. Loven har åpenbare mangler, sier Wasim Wagha i menneskerettighetsorganisasjonen Aurat Foundation.

ANGREPET: Mohammad Iqbal sitter i ambulansen ved siden av liket av sin gravide kone som ble steinet til døde av sin egen familie i Lahore i Pakistan i går. Foto: AP/K.M. Chaudary/NTB Scanpix
ANGREPET: Mohammad Iqbal sitter i ambulansen ved siden av liket av sin gravide kone som ble steinet til døde av sin egen familie i Lahore i Pakistan i går. Foto: AP/K.M. Chaudary/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer